objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 28. junij 2010 ob 12:11

Tomaž Orešič potrdil kandidaturo za mariborskega župana s podporo LDS
Franc Kangler, župan štajerske prestolnice, je dobil še enega županskega protikandidata. Po Gregorju Jagerju (Zares) in Tomažu Kanclerju (SDS) se je za kandidaturo odločil še Tomaž Orešič (LDS)
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Tomaž Orešič, direktor londonske družbe EFT Group za zahodno in centralno Evropo, je za naš portal potrdil kandidaturo za mariborskega župana na jesenskih lokalnih volitvah. Orešič bo kandidiral kot neodvisni kandidat s podporo LDS, računa pa tudi na morebitno podporo še nekaterih drugih političnih strank, s katerimi naj bi pogovore začel v prihodnjih dneh. Orešič se je za župansko kandidaturo donkočno odločil minuli četrtek, v petek zvečer, ob otvoritvi letošnjega festivala Lent, pa je med ogledom festivalskih prizorišč že spremljal ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal, ki je prišla na otvoritev Lenta. Mariborčanom naj bi se Orešič kot uradni županski kandidat kmalu predstavil na posebni tiskovni konferenci.
Tomaž Orešič je znan kot nekdanji član uprave Elektra Maribor, bil pa je tudi podpredsednik lokalnega odbora LDS. Aktivno politiko je zapustil kmalu po lokalnih volitvah leta 2006, ko je mariborska LDS pod vodstvom sedanjega podžupana Andreja Verliča vstopila v mestno koalicijo pod vodstvom sedanjega župana Franca Kanglerja iz Slovenske ljudske stranke.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Tomaž Orešič Katarino Kresal Andreja Verliča Franca Kanglerja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tomaž Orešič potrdil kandidaturo za mariborskega župana s podporo LDS