objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 22. junij 2010 ob 14:40

Delničarji Telekoma ovadili Dremlja in Mitiča zaradi nakupa Najdi.si
Nekdanji predsednik uprave Telekoma Bojan Dremelj in član uprave Dušan Mitič tarča kazenske ovadbe zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja in oškodovanja delničarjev
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Anonimni delničarji Telekoma so na ljubljansko okrožno državno tožilstvo kazensko ovadili nekdanjega predsednika uprave Telekoma Bojana Dremlja in člana uprave Dušana Mitiča, zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja in oškodovanja delničarjev Telekoma. To naj bi Dremelj in Mitič storila z nakupom poslovnega deleža ljubljanske družbe Najdi.si d.o.o., prej Interseek d.o.o.. Pred nakupom podjetja "naj bi namerno povečali njegovo vrednost," trdijo delničarji Telekoma, "razliko pa naj bi prejela Dremelj in Mitič."
Naši viri, vendar ločeno od kazenske prijave, sicer trdijo, da "je bil član prejšnje uprave Filip Ogris Martič proti nakupu, Mitič naj bi imel pomisleke, boter nakupa pa naj bi bil nekdanji Janšev minister Žiga Turk," zdajšnji nesojeni kandidat SDS za ljubljanskega župana. Anonimni delničarji Telekoma še trdijo, da razpolagajo tudi s podatki o domnevnih nepravilnostih pri širjenju Telekoma na balkanska tržišča, kar naj bi bila prav tako odgovornost Dremlja in Mitiča. Spomnimo, Telekom je junija 2007 za 8,55 milijona evrov kupil 75 odstotkov družbe Interseek, dve leti kasneje, julija lani pa so Zvone Jagodic, Aleksander Sašo Štravs in Samo Login, trije družbeniki Interseeka, za četrtino podjetja dobili le še 2,35 milijona evrov, na podlagi česar bi lahko sklepali, da je vrednost družbe Najdi.si strmo padala.
Kazensko ovadbo (glej galerijo fotografij) so delničarji posredovali tudi sedanjemu šefu uprave Telekoma Ivici Kranjčeviču, katerega opozarjajo, da je "v skladu z zakonom dolžan ta sum kaznivega dejanja prijaviti pristojnim organom," pričakujejo pa tudi "poštene in temeljite revizije nakupa in poslovanja teh družb, ki jih je Telekom opravil med Dremljevim in Mitičevim mandatom. Če bodo odkrite nepravilnosti, naj se proti odgovornim osebam sprožijo odškodninske tožbe," navajajo delničarji Telekoma. Po dopisu sodeč je kazenska ovadba poslana tudi ministru za gospodarstvo Mateju Lahovniku.
Darinka Pavlič Kamien, vodja Telekomove službe za odnose z javnostmi, nam je sporočila, da "so danes z elektronskega naslova delnicarji.telekom@yahoo.com, ki ga lahko ima kdorkoli, preko splošnega e-naslova info@telekom.si prejeli elektronsko pismo, naslovljeno na predsednika uprave, v katerem podpisani 'Delničarji družbe Telekom d.d.' pozivajo predsednika uprave, naj v zvezi z nakupom poslovnega deleža družbe Najdi.si vloži pripeto kazensko ovadbo pristojnim organom proti odgovorni osebi iz preteklega mandata uprave glede nakupa deleža v družbi Najdi.si. Gre za anonimno prijavo oziroma ovadbo, ki je ne moremo komentirati v zvezi z njo tudi ne bomo ukrepali. Tisti, ki vedo za razloge za prijavo, so te po zakonu in državljanski dolžnosti tudi dolžni sporočiti pristojnemu organu pregona." Podobnega mnenja je očitno tudi minister Matej Lahovnik. Stanka Ritonja, sekretarka v službi za odnose z javnostmi na ministrstvu za gospodarstvo, nam je potrdila, da so na "ministrstvu za gospodarstvo dobili ovadbo malih delničarjev zoper nekdanjo upravo Telekoma." Ker pa "gre za anonimno ovadbo, njenih navedb ne morejo komentirati, saj anonimnih ovadb nikoli ne komentiramo," zatrjuje Ritonja. Zato na Lahovnikovem ministrstvu "pričakujejo, da bodo tisti, ki razpolagajo s kakršnimi koli obremenilnimi dokazi, ovadbo podali pristojnim organom pregona."
Bojan Dremelj in Dušan Mitič sta bila včeraj za nas nedoslegljiva.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Bojana Dremlja Dušana Mitiča Filip Ogris Martič Janšev Žiga Turk Zvone Jagodic Aleksander Sašo Štravs Samo Login Ivici Kranjčeviču Mateju Lahovniku Darinka Pavlič Kamien Stanka Ritonja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Delničarji Telekoma ovadili Dremlja in Mitiča zaradi nakupa Najdi.si