objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Petek, 18. junij 2010 ob 07:54

Na Petrolu skenslali odvetnika za 46 jurjev na mesec in najeli Mira Senico
Aleksander Svetelšek in njegova uprava so se težke pogodbe z odvetniško pisarno Ulčar&partnerji, ki jim je zaračunavala 46 tisoč evrov mesečno, znebili šele s pomočjo ekspertov pravne fakultete
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Uprava Petrola na čelu s predsednikom uprave Aleksandrom Svetelškom je pred nekaj dnevi odpovedala pogodbo z odvetniško pisarno Ulčar&partnerji in najela odvetniško pisarno Senica in odvetniki. Na Petrolu pravijo, da so "skladno s spremembami in racionalizacijo v podjetju tudi za področje odvetniških storitev opravili razpis in na podlagi več ponudb izbrali pisarne, ki bodo pravno zastopale Petrol. Na podlagi izbrane ponudbe bo s Petrolom sodelovala tudi pisarna Senica in odvetniki. Zaradi zagotavljanja visokega nivoja odvetniških storitev Petrol vedno sodeluje z odvetniškimi pisarnami, ki so specializirane za posamezna strokovna področja." Odvetnik Miro Senica, življenjski sopotnik ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal, pogodbe s Petrolom ni komentiral, naši viri na Petrolu pa trdijo, da bo Senica "zaslužil bistveno manj" kot pisarna Ulčar&partnerji.
Po naših informacijah Petrol trenutno najema še odvetniško pisarno Nine Zidar-Klemenčič, znano kot odvetnico prvaka SDS Janeza Janše in ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika, sicer ženo nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Gorana Klemenčiča, ki naj bi jeseni na čelu Komisije za preprečevanje korupcije zamenjal Draga Kosa, in ljubljanskega odvetnika Uroša Iliča.
Svetelšek pa naj bi imel najhujše težave pri odpovedi famozne pogodbe Matjažu Ulčarju, trdijo naši viri. Odvetniška pisarna Ulčar&partnerji je po zanesljivih podatkih Petrolu mesečno zaračunavala 46 tisoč evrov(!), pogodba pa je trajala vrsto let. Naši viri trdijo, da naj bi odvetniško pisarno Ulčar&partnerji v Petrol pripeljal nekdanji svetovalec Petrolove uprave Franci Perčič, zdaj posebni svetovalec predsednika republike Danila Turka. Ko je Svetelšek hotel skoraj škodljivo pogodbo prekiniti, se odvetnik Matjaž Ulčar o tem menda sploh ni hotel pogovarjati, češ, mi imam pogodbo, ki je praktično ni mogoče odpovedati. Zato je uprava Petrola na ljubljanski pravni fakulteti naročila ekspertno pravno mnenje o podpisani pogodbi in na podlagi tega mnenja pogodbo z odvetniško pisarno Ulčar&partnerji tudi odpovedala. Medtem pa naj bi se v zakulisju marsikaj dogajalo, trdijo naši viri, saj je ravno takrat nenadoma zaokrožila anonimka, naperjena zoper Svetelška, člana uprave Petrola Janeza Živka in nadzornika Bruna Koreliča, z bizarno izmišljenimi navedbami, da imajo Svetelšek, Živko in Korelič tajne račune v davčni oazi Liechensten (mestu Vaduz), kamor naj bi speljali del kupnine od nakupa srbskega podjetja EuroLuxPetrol, ampak posla, ki ga Petrol sploh ni opravil.
Mimogrede, fundacija Parus, katere ustanovitelj in direktor je odvetnik Miro Senica, je pravkar izbrala tri študente ljubljanske pravne fakultete, ki jim bo namenila skupno 100 tisoč evrov štipendij za prihodnje šolsko leto.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksandrom Svetelškom miro senica Katarine Kresal Nine Zidar-Klemenčič Janeza Janše Mateja Lahovnika Gorana Klemenčiča Draga Kosa Uroša Iliča Matjažu Ulčarju Franci Perčič Danila Turka Janeza Živka Bruna Koreliča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na Petrolu skenslali odvetnika za 46 jurjev na mesec in najeli Mira Senico