objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 17. junij 2010 ob 07:04

Neverjetno: policija nad Jankovića, Kresalova pa z njim oholo na večerjo
Ljubljanska policija in Drago Kos začeli pregledovati najnovejše domnevne mahinacije bratov Šešok in družine Janković pri zemljiščih med Podutikom in Brdom, v Postojni pa menda ni bilo nič
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Po torkovem odmevnem medijskem razkritju domnevnih mahinacij pri prodaji zemljišča med Podutikom in Brdom, ko sta brata Klemen in Matija Sešok (podjetje Taxgroup) preko Cipra od javnosti neznane ljubljanske družine Seliškar za 500 tisoč evrov kupila kmetijsko zemljišče, dejanski kupec pa naj bi bil Jure Janković, medtem ko naj bi njegov oče in ljubljanski župan Zoran Janković na mestnem svetu poskrbel za spremembo namembnosti, zato naj bi se vrednost – po novem kmalu zazidljivega zemljišča - povečala na 10 do 13 milijonov evrov, naj bi primer pod drobnogled vzeli ljubljanski policisti in Komisija za preprečevanje korupcije.
Po dosedanjih informacijah Policijska uprava Ljubljana "v zvezi s to zadevo proučuje informacije. Če bo dan sum, da je bilo storjeno uradno pregonljivo kaznivo dejanje, bodo kriminalisti začeli predkazenski postopek in nato o svojih ugotovitvah obvestili tudi pristojno tožilstvo," policija pa je delo začela na podlagi anonimne prijave. Zaradi varstva osebnih podatkov policija noče razkriti, koga točno preiskujejo, zadeve pa naj bi se po uradni dolžnosti na podlagi medijskih poročanj lotil tudi Drago Kos, kar mu omogoča nov zakon, čeprav protikorupcijska komisija še ni prejela nobene prijave.
Za družino Janković in njihovo družbo Electa pa se je - po navedbah TV Slovenija - pravkar ugodno končala kriminalistična preiskava na podlagi anonimne ovadbe, ki je nekdanjemu predsedniku uprave Mercatorja Zoranu Jankoviću očitala zlorabo direktorskega položaja, ker naj bi z družbo Electa sklepal posle mimo predpisov in oškodoval Mercator. Postojnski policisti (spomnimo, zaradi preobremenjenosti ljubljanskih krimninalistov so primer odstopili Policijski upravi Postojna, kjer po naših virih iz policije nimajo ravno veliko izkušenj z gospodarskim kriminalom) so po treh letih ugotovili, da Mercator ni bil oškodovan in da ni elementov suma kaznivih dejanj.
V torek zvečer, torej še isti dan, ko je ljubljanska policija začela proučevati nov primer, kjer naj bi bila vpletena Jure in Zoran Janković, je ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal z ljubljanskim županom mirno večerjala v prestižni ljubljanski restavraciji As. Po naših informacijah je bil zraven tudi njen spremljevalec in odvetnik Miro Senica, kar pa Kresalova zanika. Nas je predvsem zanimalo, kaj je bila tema pogovora med ministrico in županom in kdo je večerjo plačal? Če je bila večerja slučajno zasebne narave, nas pa seveda zanima, ali se ministrici, pod katere resor sodi tudi policija, zdi "higienično, etično in pošteno (kot bi rekla njena vladna kolegica in ministrica za kulturo Majda Širca)", da se zasebno, pa vendar v javnem lokalu, torej vsem na očeh, druži z nekom, ki je pravkar spet postal predmet operativne obdelave njenih policistov in kriminalistov. Sporočilo tovrstnega druženja, ki ga ministrica takorekoč oholo (temu res ni mogoče reči drugače kot oholo) sporoča podrejenim uslužbencem in državljanom, je namreč bolj ali manj jasno – moji prijatelji, s katerimi večerjam, so nedotakljivi, pustite jih pri miru!
Katarina Kresal nam je preko svetovalke za odnose z javnostmi sporočila, da "se je z županom Ljubljane v preteklosti srečala že večkrat in se bo tudi kdaj še v prihodnje. Tako sva bila na primer v skupni družbi na dan referenduma o arbitražnem sporazumu, kjer so bili prisotni še predsednik vlade gospod Pahor, šefinja njegovega kabineta gospa Dimic in še petnajst ostalih gostov ali pa včeraj, ko se nama je za nekaj časa prav tako pridružila gospa Simona Dimic s partnerjem. Mojega partnerja Mira Senice," trdi Kresalova, "ni bilo na nobenem od teh srečanj. Stroške postrežbe je v obeh primerih plačal župan."
Čeprav smo o tisti famozni večerji v Asu po koncu nedavnega arbitražnega referenduma, kamor je vabil Janković, na našem portalu ekskluzivno že poročali, zato ministrico Kresalovo tega tokrat nismo niti spraševali, se ji je – bogve zakaj – to zdelo pomembno še posebej omenjati. Najverjetnje zato, da bi se izognila eksplicitno postavljenim vprašanjem, na katere pa ni odgovorila, razen morda to, da v torek zvečer zraven ni bilo Senice. Naši viri sicer trdijo nekoliko drugače. Odvetnik Miro Senica naj bi z Jankovićem sedel prej, potem je prišla Kresalova, Senica pa naj bi odšel. Simona Dimic in njen spremljevalec Roman Horvat naj bi se po navedbah naših virov ob prihodu v restavracijo As z ministrico Kresalovo in županom Jankovićem samo na hitro pozdravila. Zoran Janković pa nam torkove večerje še ni komentiral.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Klemen Matija Šešok Seliškar Jure Janković zoran janković Drago Kos Katarina Kresal miro senica Majda Širca Pahor Dimic Roman Horvat

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Neverjetno: policija nad Jankovića, Kresalova pa z njim oholo na večerjo