objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 17. junij 2010 ob 06:54

Uradna poslava ob dnevu državnosti v rokah zabavljačev Zrneca in Gajiča
Presenečenje, denar pa še skrivnost: osrednjo državno proslavo ob dnevu državnosti pripravljata režiser Igor Gajič in igralec ter komik Jurij Zrnec, junaka nekdanje televizijske oddaje A si ti tud not padu?!
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Letošnjo osrednjo državno proslavo ob 25. juniju ali dnevu državnosti, ki bo prihodnji petek zvečer na Trgu republike sredi prestolnice, dokaj presenetljivo pripravljata režiser Igor Gajič in igralec Jurij Zrnec. Prvi je znan kot režiser ukinjene nedeljske televizijske oddaje  A si ti tud not padu?! (na Pop TV so jo iz programske sheme umaknili konec prejšnjega leta) in mož bivše miss Slovenije Janje Zupan, popularni Zrnec, nekdanji voditelj omenjene oddaje, pa je tudi eden od vodilnih igralcev ljubljanske Drame.
Da so se v Službi za državne proslave odločili za Zrneca in Gajiča, nam je potrdil vodja službe Andrej Loos, nismo pa še dobili odgovora na vprašanje, zakaj so izbrali ravno Gajiča in Zrneca, ki slovita predvsem po zabavnih televizijskih šovih, in koliko jima bodo za to plačali. Na ministrstvu za kulturo so namreč zahtevali, naj ti dve vprašanji pošljemo pisno, kar smo tudi storili, zdaj pa potrpežljivo čakamo na odgovor njihovih uradnikov.
Kot smo na našem portalu pred kratkim že poročali, naj bi Igor Gajič, Jurij Zrnec in Lado Bizovičar ob skorajšnji otvoritvi novega stadiona v Stožicah uprizorili A si ti tud not padu?! v živo, ljubljanski župan Zoran Janković pa naj bi jim za ta večerni nastop iz mestnega proračuna odštel 50 tisoč evrov. Ve se namreč, da Zrnec in Bizovičar nista ravno poceni, pri čemer Bizovičarja na petkovi državni proslavi očitno ne bo. Ali pač, kajti Aleksej Loos scenarija proslave in nastopajočih noče izdati ter skrivnostno pravi, naj se pustimo presenetiti. Slavnostni govornik bo predsednik republike Danilo Türk.
Po objavi članka nam je Aleksej Loos sporočil, citiramo, da "pri izboru scenaristov in režiserjev državnih proslav upoštevajo raznolikost žanrov, obenem pa kreativnost in uspešnost v medijih, v katerih ustvarjajo. To so bili tudi kriteriji izbora režiserja in scenarista, o katerih sprašujete. Gospoda Jurij Zrnec in Igor Gajič za projekt nista dobila plačanega še nič, saj ga je najprej potrebno izvesti. Hkrati projekta državne proslave nista dobila v celoti ali 'na ključ,' kot verjetno menite glede na vaše vprašanje, temveč nastopata zgolj v vlogi avtorjev drugega dela proslave ter kot scenarista in režiserja filmskih vložkov, TV napovednikov in kot pomočnika pri organizaciji. Produkcija proslave je naloga Službe za državne proslave, za gospoda Gajiča in gospoda Zrneca je predviden zgolj honorar, ki ne bo bajen in ne bo odstopal od podobnih honorarjev za proslavo ob dnevu državnosti v preteklih letih, prav tako kot višina sredstev, namenjenih za izvedbo letošnje proslave, ne odstopa oziroma je celo nižja od velike večine preteklih let."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Gajič Jurij Zrnec Janje Zupan Andrej Loos Lado Bizovičar zoran janković Danilo Türk

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Uradna poslava ob dnevu državnosti v rokah zabavljačev Zrneca in Gajiča