objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 16. junij 2010 ob 06:56

Simič: Pahorja pričakujemo v osmini finala, Türk na tekmo z Američani
Predsednik republike leti v Johannesburg, kjer si bo ogledal tekmo med Slovenijo in ZDA, medtem ko prezasedeni Pahor vabila ni dobil. Že jutri pa v Južno Afriko potuje Playboyeva nagica Sabina Mali
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Po včerajšnjem delovnem srečanju predsednika republike Danila Türka in predsednika vlade Boruta Pahorja se je razvedelo, da Türk potuje na svetovno nogometno prvenstvo v Južno Afriko, na petkovo tekmo med Slovenijo in Združenimi državami Amerike. Po nedeljski zmagi slovenske reprezentance nad Alžirijo je nogometašem čestital tudi predsednik Türk, od Nogometne zveze pa je prejel povabilo na ogled petkove tekme. Napisali so, da "so bili skupaj v zmagi nad Rusijo in da bi bili veseli, če bi bil predsednik poleg tudi na tekmi proti Združenim državam Amerike."
Medtem ko Borut Pahor posebnega vabila očitno ni prejel, čeprav naj bi nogometašem po tekmi z Alžirijo poslal čestitko pred Türkom. Eden izmed Pahorjevih sodelavcev nam je povedal, da Pahor na petkovo tekmo tako ali tako ne bi mogel iti zaradi drugih obveznosti, prav tako ne na tekmo proti Angliji, ki bo prihodnjo sredo. Pahor namreč v četrtek potuje v Bruselj, nato v Sankt Peterburg, prihodnji teden pa se bo z močno gospodarsko delegacijo mudil na Kitajskem v okviru Expo 2010, ki se dogaja v Šanghaju. Da si Pahor teh prvih tekem ne bo mogel ogledati, naj bi vodstvu Nogometne zveze dali vedeti že pred odhodom v Južno Afriko; no, kljub temu se ni mogoče znebiti vtisa, da nekaj nelagodja, ker premier Pahor ni prejel vabila, v njegovem kabinetu vendarle ostaja.
Spomnimo, Pahor je nogometaše spremljal že na kvalifikacijskih tekmah proti San Marinu in Slovaški, v Türkovem kabinetu pa "naj bi nogomet spoznali šele pred tekmo z Rusijo v mariborskem Ljudskem vrtu," trdijo naši viri blizu Pahorja, ko so "prišli pobrati smetano." Po nekaterih informacijah naj bi slaba komunikacija med Pahorjem in nogometno reprezentanco nastala po objavi razvpitega videoposnetka, na katerem Pahor čisti kopačke nogometašev v slačilnici po odločilni tekmi z Rusijo (mimogrede, druga verzija videa naj bi imela že 70 tisoč ogledov, posnetek je povzel tudi New York Times), največ pripomb na Pahorjev prihod v slačilnico in pozneje video pa sta takrat imela kapetan reprezentance Robert Koren in prvi strelec Milivoj Novaković. Pahor in predsednik Nogometne zveze Ivan Simič sta se tudi pogovarjala o nogometnem centru na Brdu, kjer bi država dala zemljišče (tam, kjer sta zdaj hipodrom in konjušnica), Nogometna zveza pa denar za izgradnjo treh nogometnih igrišč in pripadajočih objektov, vendar do dogovora še ni prišlo.
Kakorkoli, Ivan Simič nam je včeraj zvečer po SMS sporočil, da "Boruta Pahorja pričakujejo na tekmi osmine finala," če se bodo naši seveda uvrstili naprej, kar pa Simič, sodeč po dosedanjih izjavah, očitno sploh ne dvomi. Tako Simič kot tiskovni predstavnik urada predsednika republike Boštjan Lajovic pa nam še nista odgovorila na vprašanje, kdo bo plačnik Türkovega poleta v Johannesburg in koliko naj bi vse to stalo.
Na tekmo z Američani potuje tudi Sabina Mali, nekdanja miss Hawaiian Tropic in Playboyevo dekle leta 2008, saj naj bi jo zajela prava nogometna mrzlica. Da je res strastna navijačica je Malijeva dokazala tudi z golim slikanjem za slovenski Playboy, kjer je pozirala z nogometno žogo. Bivša misica je namreč novi obraz blagovne znamke Casali in z nagrajencem posebne nagradne igre se bo že jutri odpravila v Johannesburg, kjer bo bodrila naše fante. Zanje bo navijala tudi proti Angležem, za katere pa Sabina Mali meni, tako je vsaj zapisala na svojem blogu, "da bodo močnejši kot je naših enajst lačnih levov."
Medtem je FIFA na tekmo med Slovenijo in Združenimi državami Amerike povabila ameriškega predsednika Baracka Obamo, ki naj bi na VIP tribuni sedel skupaj ali vsaj blizu našega Danila Türka. Zaenkrat pa še ni znano, menda predvsem iz varnostnih razlogov, ali bo Obama sploh prišel v Južno Afriko in kdaj naj bi priletel.
Ob petkovi tekmi z Američani pa čisto poseben dogodek v Ljubljani pripravlja Tomaž F. Lovše, lastnik Dinersa, predsednik Ameriške trgovinske zbornice v Sloveniji (AmCham) in novi prvi človek Smučarske zveze Slovenije. Organiziral bo srečanje znanih Slovencev in Američanov v Sloveniji, ki se bodo pomerili v tenisu, malem nogometu in košarki, hkrati pa si bodo skupaj ogledali prenos srečanja reprezentanc Slovenije in ZDA. Moštvo znanih Slovencev v malem nogometu bo proti ameriški ekipi kot kapetan vodil ljubljanski župan Zoran Janković.
Po objavi članka nam je tiskovni predstavnik predsednika republike Boštjan Lajovic sporočil, da "bo stroške potovanja predsednika republike na tekmo v Južno Afriko pokril Urad predsednika republike, natančen stroškovnik pa bo objavljen na spletni strani urada, ko bozo zbrani vsi podatki. To je tudi sicer praksa pri obiskih predsednika republike v tujini."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Danila Türka Boruta Pahorja Robert Koren Milivoj Novaković Ivan Simič Boštjan Lajovic Sabina Mali Baracka Obamo Tomaž F. Lovše zoran janković

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Simič: Pahorja pričakujemo v osmini finala, Türk na tekmo z Američani