objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 9. junij 2010 ob 12:30

Župana Popoviča policija zadržala tik pred nastopom v oddaji Požareport
Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada na občini Koper vršijo hišno preiskavo in zaslišujejo Borisa Popoviča, ta pa sporoča, da gre za predvolilno akcijo politične policije Katarine Kresal
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Na sedež Mestne občine Koper so danes zjutraj pridrveli kriminalisti in policisti, pred občinsko stavbo na Verdijevi 10 pa je parkiranih več policijskih vozil. Po dosedanjih informacijah opravljajo hišno preiskavo, v sejni sobi pa se pogovarjajo s celotnim vodstvom očinske uprave na čelu s koprskim županom in liderjem stranke Koper je naš Borisom Popovičem. Zasliševanja trajajo že nekaj ur. Po dosedanjih informacijah, ki so jih potrdili tudi na generalni policijski upravi, gre za operacijo Nacionalnega preiskovalnega urada, kjer "zbirajo obvestila v zvezi s sumi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete oziroma zlorabo uradnega položaja ali uradnih pravic. V okviru kriminalistične preiskave se danes na območjih Policijskih uprav Ljubljana, Koper in Nova Gorica na podlagi odredb preiskovalnega sodnika izvaja več hišnih preiskav," po naših informacijah pa naj bi šlo za preiskavo zamenjav občinskih zemljišč z Istrabenzom.
Neuradno je slišati, da - vsaj zaenkrat - nihče ni priprt, preiskovanci, med njimi seveda tudi župan Popovič, pa bodo morali biti zraven pri hišnih preiskavah, dokler policija in kriminalisti ne končajo svojega dela.
Se pa seveda že širijo govorice, da je najnovejša policijska akcija povezana z jesenskimi lokalnimi volitvami in Popovičevim nasprotovanjem arbitražnemu sporazumu, kar je začinil s plakatno akcijo, kjer je predsednika vlade Boruta Pahorja upodobil kot nogometaša v dresu hrvaške reprezentance. Zanimivo je tudi, da bi Boris Popovič moral nastopiti v nocojšnji oddaji Požareport na Info TV (ob 21.30), snemanje oddaje pa bi morali tokrat izjemoma začeti že ob dveh popoldne. Popovič je namreč nameraval danes zvečer odpotovati v italijanski Napoli, kjer njegov sin tekmuje v kartingu. Zaenkrat pa vse kaže, da je policija preprečila tudi Popovičev današnji televizijski nastop.
Boris Popovič nam je po SMS sporočil, da prihod v oddajo trenutno visi v zraku, se "pa še slišimo kasneje." Sporoča tudi, da "politična policija (FBI) gospe Katarine Kresal na občini ravnokar izvaja hišno preiskavo. Vsa dokumentacija, ki jo želijo, je bila že podrobno pregledana s strani Računskega sodišča, ki ni ugotovilo nepravilnosti in vsi omenjeni posli so bili že stokrat prežvečeni s strani vseh mogočih medijev in meni 'bližnjih' levih poslancev ter zelo izčrpno, strokovno in kvalitetno zavrnjena vsa natolcevanja. Predvolilna kampanja za jesenske lokalne volitve," tako župan Popovič, "se je kot vedno na visokem kulturnem nivoju s strani boljševikov že začela! Pretiravajo in upam, da se bo spremenila v kampanjo za predčasne parlamentarne volitve!"

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borisom Popovičem Boruta Pahorja Katarine Kresal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Župana Popoviča policija zadržala tik pred nastopom v oddaji Požareport