objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sreda, 9. junij 2010 ob 06:59

Kresalova trdi, da jo je strah za življenje in da se počuti ogroženo
Ministrica za notranje zadeve jamra, da ljubljanska policija nima dovolj kadrov, zato ne morejo preiskovati župana Jankovića, očitno prednost pa imajo njene osebne kazenske ovadbe zoper medije
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal je ob včerajšnjem obisku na Policijski upravi Ljubljana med drugim izjavila, da ljubljansko policijo mučijo velike kadrovske težave in napovedala "kadrovsko polnjenje." Kot je znano, naj bi zaradi preobremenjenosti ljubljanskih kriminalistov nekaj časa mirovale tudi (očitno neprioritetne) preiskave zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića; ko so mediji to odkrili, pa je ministrica Kresalova hitela pojasnjevati, da so primer Janković - zaradi kadrovskih težav - odstopili kriminalistom iz Postojne.
Vse pa kaže, da ljubljanske kriminaliste obilno zaposluje tudi Kresalova sama. Po nekaj zaporednih obiskih kriminalistov v uredništvu Požarporta se je namreč izkazalo, da je kazensko ovadbo zoper 'Nino', famozno avtorico enega izmed komentarjev na spletni strani www.pozareport.si, podala osebno Katarina Kresal, ker naj bi vsebino komentarja razumela kot "resno grožnjo z napadom na njeno življenje in telo, zaradi česar jo je strah za življenje in se počuti ogroženo." Da je ovadbo podala osebno Kresalova, doslej nismo vedeli; to smo ugotovili šele na podlagi dodatne obrazložitve odredbe preiskovalne sodnice Damjane Stele Osterc, ki nam je naložila, naj ta komentar zavarujemo in kriminalistom posredujemo podatke, ki bi lahko pomagali pri identifikaciji neznanega storilca kaznivega dejanja ogrožanja varnosti. Preiskovalna sodnica je namreč ocenila, da je Nina s komentarjem storila kaznivo dejanje ogrožanja varnosti po 1. odstavku 135. člena Kazenskega zakona, saj je šlo za "resne grožnje, ki so dosegle ogroženost Katarine Kresal." In pozor: v zadevi "Nina grozi Katarina Kresal" so naše uredništvo doslej (očitno prioritetno) obiskali že trije različni kriminalisti. Ki pa so, to vsekakor moramo zapisati, postopali maksimalno korektno.
Spomnimo, trinajstega aprila, točno ob 9. uri, 32 minut in 22 sekund, se je pod člankom z naslovom 'Pahor in Kresalova na večerji v prestižnem Asu: LDS je spet doma', pojavil komentar z naslednjo vsebino:
"Meni se po glavi podijo grozne misli. Sem brezposelna mati dveh šoloobveznih otrok, mož je bil super, a ker je ostal brez službe, je začel piti. Vse bolj razmišljam, da lahko vsemu naredim konec. Najprej bom ubila Kresalko, potem moža, otroke in sebe. Druge rešitve žal ni. Ne bom zdržala še eno leto takega bednega življenja, Kresalka pa se nam pred nosom reži. Verjemite mi, da ne bo dolgo!!!" Podpis: Nina.
Po našem mnenju, ki smo ga javno že povedali, ne gre za resno grožnjo razvpiti političarki, ampak poskus ministrice in predsednice LDS, da s pomočjo kazenske ovadbe in postopka kriminalistov vsaj posredno izvaja pritisk ali celo ustrahuje bivše, sedanje in bodoče avtorje komentarjev ali postov na Požareportu, posredno pa tudi na drugih spletnih portalih, saj Kresalova – po aferi Baričevič - postaja priljubljena tarča anonimnih komentatorjev. Poleg tega uredništvo Požareporta in družba Report d.o.o., kot izdajatelj medija, tehnično ne razpolagata s podatki, ki jih zahteva policija na podlagi kazenske ovadbe Katarine Kresal. Komentarja tudi nismo izbrisali in tako zadostili prošnji preiskovalne sodnice, naj zavarujemo dokaz, pomemben za nadaljni kazenski postopek. Mnenja smo tudi, da imajo kriminalisti v tej državi čisto dovolj drugega dela (po navedbah policije se pri nas polovica vseh kriminalnih dejanj zgodi na območju Ljubljane; včeraj se je, denimo, spet po zaslugi tujih časnikov izvedelo, da naj bi zloglasni balkanski kralj kokaina Darko Šarić pobegnil v Južno Afriko, in to s slovenskim potnim listom, ki naj bi mu ga uredila Slovenka Sandra Udrih, ena izmed aretiranih v operaciji Balkanski bojevnik), ne pa v medijih, in to celo na eksplicitno zahtevo notranje ministrice Kresalove. Poleg tega nimamo nobenih informacij, niti tega ni zaznati, da naj bi Urad za varnost in zaščito, zadolžen za varovanje zakonsko določenih oseb, po spornem komentarju okrepil varovanje ministrice Katarine Kresal.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Zorana Jankovića Damjane Stele Osterc Darko Šarić Sandra Udrih

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kresalova trdi, da jo je strah za življenje in da se počuti ogroženo