objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Četrtek, 3. junij 2010 ob 10:43

Ekskluzivne fotografije: Janković dela prometni prekršek, pa nikome ništa
Objavljamo fotografije, posnete na Rimski cesti v Ljubljani, kjer je ljubljanski župan Zoran Janković sredi ceste nonšalantno pustil svoj BMW, nekaj metrov stran pa mirno klepetal in telefoniral
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan Zoran Janković se je v sredo zjutraj ob 9. uri in trideset minut s svojim beemwejem peljal po Rimski cesti. Tik pred križiščem, v bližini znanega lokala "Žmavc", je avto pustil dobesedno sredi ceste, sam pa stal na pločniku, se nonašalantno pogovarjal z nekim moškim in mirno telefoniral. Njegovo početje je trajalo več kot pet minut, župana Jankovića pa so sredi evidentnega prometnega prekrška fotografirali obiskovalci sosednjega lokala.
Zgražanje nad županovim prekrškom je bilo še toliko večje, ker njegova "milica", po podpisu protokola o sodelovanju med Mestnim redarstvom občine Ljubljana in Policijske uprave Ljubljana, že nekaj časa poostreno nadzoruje mirujoči promet v prestolnici. Gre za novo obliko sodelovanja, kjer patruljo, ki po mestu lovi prometne prekrškarje a'la Zoran Janković, sestavljata po en mestni redar in en policist. Sicer pa ljubljanski redarji veljajo za ene najbolj radikalnih redarjev v Evropi, saj na leto poberejo okoli 5 milijono evrov glob. Pravila pa očitno ne veljajo za vse enako. Spomnimo se na primer posredovanja Zorana Jankovića, ko je policista prepričeval, naj na Prešernovem trgu ne napiše kazni njegovemu prijatelju in poslovnemu sodelavcu obeh njegovih sinov, razvpitemu podjetniku Roku Furlanu, imenovanemu Tyson, ko je na prepovedanem mestu parkiral svoj Lamborghini Murcielago.
Limuzina BMW 730d, ki jo je aprila lani za enoletno uporabo Zoranu Jankoviću podarilo podjetje BMW Slovenija, je bila tudi predmet obravnave Komisije za preprečevanje korupcije, ki jo vodi Drago Kos. Ta je previdno ugotovila, da ne gre za korupcijo, ker je zakonodaja v teh primerih menda pomanjkljiva. Zdaj pa je vodstvo mestne občine z lizingom kupilo povsem enako limuzino, kot jo je doslej eno leto brezplačno testiral Janković, in ki so jo vrnili podjetju BMW Slovenija. Mesečni obrok lizinga po navedbah Alenke Petkovšek, vodje odseka za splošne zadeve mestne uprave, znaša 900 evrov, drugače pa ta prestižni beemwe stane okoli sto tisočakov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Roku Furlanu Tyson Drago Kos Alenke Petkovšek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ekskluzivne fotografije: Janković dela prometni prekršek, pa nikome ništa