objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Petek, 28. maj 2010 ob 09:21

Ljubljanski narkobaron Tošić padel zaradi Američanov, Tadića in Đukanovića
Aretirani domnevni slovenski kokainski baron Dragan Tošić naj bi karierni vzpon začel kmalu po osamosvojitvi, ko sta slovensko kriminalistično policijo vodila Mitja Klavora in Drago Kos
2010 Pozareport

Odpri galerijo

"Nedvomno gre za veliko zadevo in za uspeh slovenske policije. Nekatere od prijetih smo obravnavali že prej, od leta 2000 naprej, vendar je bila njihova organizacija profesionalno tako dodelana, da jim policisti nikoli nismo uspeli priti do živega," je za časnik Dnevnik povedal neimenovani ljubljanski kriminalist, vodstvo Policijske uprave Ljubljana pa je v posebnem odzivu rahlo demantiralo naše včerajšnje pisanje, češ, pri operaciji 'Balkanski bojevnik' je preiskavo vodila kriminalistična policija.
Delno je to zagotovo res, toda informacije v članku z naslovom 'Aretirani narkobaron Tošić del ljubljanske elite, zato je zavladala panika', da naj bi operacijo Balkanski bojevnik diktirala ameriška agencija za boj proti drogam DEA (The Drug Enforcement Administration), pri nas pa slovenska obveščevalna agencija Sova, so precej točne; natančno tako poročajo tudi srbski mediji, za katere se je že izkazalo, da o domnevnem slovenskem narkobaronu Draganu Tošiću vedo precej več kot njihovi slovenski novinarski kolegi. Tudi o velikih finančnih terjatvah skrivnostnega črnogorskega podjetja Municipium S, ki je v lasti balkanskega kralja narkotikov Darka Šarića, do slovenske družbe Slovenijales (Šarić od Slovenijalesa zahteva 40 milijonov evrov in je preko odvetnika Branka Goršeta na ljubljanskem sodišču vložil menično tožbo) je prvi poročal beograjski tabloid Blic, za Blicem pa so članek povzele slovenske Finance. Podjetje Municipium S in 100 milijonov evrov drugega premoženja je Šariću medtem že zaplenilo srbsko pravosodje.
Po naših zanesljivih informacijah je Dragan Tošić svoj poslovni vzpon znotraj podzemlja začel graditi takoj po slovenski osamosvojitvi, med leti 1991 in 95, ko je slovensko kriminalistično policijo vodil tedanji direktor uprave kriminalistične službe Mitja Klavora, eden od vodilnih kriminalistov pa je bil Drago Kos, sedanji vehementni predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, ki se je v svojih intervjujih večkrat hvalil, kako so ga mafijci hoteli pospraviti. Tošić naj bi se takrat po Ljubljani prevažal z vespo in mirno delal svoj posel, kar je pač delal, vsem na očeh, tik pred nosom policistov.
Da je ravno zdaj prišlo do racij in aretacij, je kriv splet številnih aktualnih in strateških okoliščin, na katere – bodimo realni - ima še najmanj vpliva slovenska policija pod vodstvom Janka Gorška in ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal, ki se, mimogrede, ob nedavnih odmevnih aretacijah "pripadnikov slovenskega krila črnogorske mamilarske mafije" začuda še ni oglasila. Ameriška DEA se je odločila razbiti balkansko pot mamil v zahodno Evropo (vsaj delno, kolikor se to pač da storiti), Darko Šarić je načrtoval atentat na srbskega predsednika Borisa Tadića (pri načrtovanju atentata naj bi Šarić uporabljal celo nekatere srbske lokalne časopise, da so preko člankov sporočali kode in šifre, Tadiću pa so takoj nabavili nov blindiran avto in okrepili fizično varovanje), Bela hiša, State Department in CIA pa naj bi hkrati začutili novo priložnost odstranitve črngorskega predsednika vlade Mila Đukanovića s političnega prizorišča. Kljub temu, da je Đukanović (črnogorski premier, ki slovi kot eden od najbogatejših evropski politikov, na počitnice rad prihaja v mariborski hotel Habakuk ob vznožju Pohorja, katerega večinski lastnik je Stane Valant oziroma njegova družba NFD Holding) pred nekaj dnevi slavil zmago na lokalnih volitvah, ameriška diplomacija pospešeno prepričuje njegovega koalicijskega partnerja Ranka Krivokapića, predsednika črnogorskega parlamenta in stranke SDP (Krivokapićevo predvolilno kampanjo je vodil nekdanji Pahorjev svetovalec za odnose z javnostmi Sebastjan Jeretič, po čemer smo na našem portalu že poročali), naj zapusti Đukonovića in se pridruži opoziciji, trdijo naši viri. Ameriška politika in pravosodni organi, skupaj z italijanskimi, Dukanoviću že dlje časa očitajo, da podpira balkansko mamilarsko in tobačno mafijo, kar je že znano. Verjetno ni naključje, da se je Šarić, ki ga lovi tudi Interpol, pred aretacijo zatekel v Črno goro, potem pa naj bi pobegnil v Prago. Poznavalci razmer celo trdijo, da se je z aretacijo Dragana Tošića začel politični konec Mila Đukanovića, glede na to, da so vpleteni Američani. Zdaj je tudi že znano, da so pri operaciji Balkanski bojevnik poleg slovenskih in srbskih pravosodnih ter policijskih organov sodelovali še italijanski.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Draganu Tošiću Darka Šarića Branka Goršeta Mitja Klavora Drago Kos Janka Gorška Katarine Kresal Borisa Tadiča Mila Đukanovića Stane Valant Ranka Krivokapića Pahorjev Sebastjan Jeretič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ljubljanski narkobaron Tošić padel zaradi Američanov, Tadića in Đukanovića