objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Sobota, 22. maj 2010 ob 07:31

Pridobiva na času? Drago Kos spet nič o Kresalovi, Pogačarju in NPU
Komisija za preprečevanje korupcije ponovno preložila odločitev o razvpiti zadevi NPU, ki je skoraj spodnesla ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal; odstopili v presojo Računskemu sodišču?
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Komisija za preprečevanje kopupcije pod vodstvom Draga Kosa je tri mesece in pol po izbruhu zloglasne afere Baričevič med postopkom vračanja nevarnih psov pokojnemu zdravniku Sašu Baričeviču ugotovila znake korupcije; natančneje, Kos je in njegovi sodelavci so našli "štiri vrste ravnanj, ki ustrezajo definiciji korupcije koruptivnega dejanja," zato bodo sedem ljudi prijavili državnemu tožilstvu. Šlo naj bi za krive izpovedbe, krive ovadbe, ponarejanje listin, zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic ter napeljevanje k tem dejanjem. Po dosedanjih informacijah so med krivci tudi nekdanja državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo Sonja Bukovec, direktorica veterinarske uprave Vida Čadonič Špelič (slednja je že vse zanikala). medtem ko bivši minister za kmetijstvo Milan Pogačnik menda ni med prijavljenimi. Ni pa Kosova komisija Kinološki zvezi Slovenije predlagala ukrepe zoper sodnika, ki sta v postopku vračanja psov ravnala v nasprotju z določili statuta, kajti vodstvo KZS je pred časom že samo sprožilo postopke za odvzem sodniške licence in sodelovanje s kinološkima sodnikoma Alenko Černe in Rajkom Rotnerjem, stricem ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal, ki sta pristransko ocenjevala psa. Kljub temu, da je sodba Kosove komisije tako pozna, je pa dobro, da je vsaj prišla. Državno tožilstvo in policija namreč znotraj afere Baričevič še vedno preiskujeta kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja.
No, Drago Kos pa še vedno molči glede primera NPU, to je najema stavbe na Dimičevi 16 za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada ter podpisa pogodbe med ministrico Kresalovo ter poslovnežem in njenim družinskim prijateljem Igorjem Jurijem Pogačarjem oziroma njegovim podjetjem Ram Invest. Prejšnji teden so nam iz Kosove komisije sporočili, da bo komisija primer NPU obravnavala ta teden. Tokrat pa nam je Barbara Fürst, šefinja odnosov z javnosti Kosove komisije, dejala, da so "na zadnji seji komisije, ki je bila v četrtek, 20. maja, primer NPU odstopili v presojo Računskemu sodišču, glede sprejema načelnega mnenja pa smo objavo le-tega začasno odložili, saj preverjamo še nekatere navedbe, ki so se pojavile v tej zadevi v zadnjem času." Kakorkoli, tako je težko pričakovana sodba Kosove komisije glede Kresalove in Pogačarja znova prestavljena.
Spomnimo, Dragu Kosu novembra letos na čelu komisije poteče mandat, namesto njega pa skoraj zanesljivo prihaja Goran Klemenčič, ki konec maja zapušča mesto državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve. Po nekaterih govoricah naj bi Kosa zanimalo Klemeničičev stolček na MNZ, je pa zelo malo verjetno, da bi Kosu to uspelo doseči. Kos nam je sicer že prejšnji teden dejal, da o tem ne ve ničesar, toda prelaganje odločitve Kosove komisije glede primera NPU naj bi bilo zagotovo povezano s Kosovo nadaljno službo, trdijo naši viri.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Draga Kosa Sašu Baričeviču Sonja Bukovec Vida Čadonič Špelič Milan Pogačnik Alenko Černe Rajkom Rotnerjem Katarine Kresal Igorjem Jurijem Pogačarjem Barbara Fürst goran klemenčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pridobiva na času? Drago Kos spet nič o Kresalovi, Pogačarju in NPU