objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 15. maj 2010 ob 15:52

Zaradi Hrvatov avstrijska policija na meji zavračali člane Jelinčičeve SNS
Zurück! Slovenske nacionaliste, ki so iz Koroške nameravali na kongres Slovenske nacionalne stranke na Brdu pri Kranju, so na Holmecu zavrnili avstrijski policisti
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Slovenska nacionalna stranka ima danes volilno-programski kongres na Brdu pri Kranju, Zmago Jelinčič Plemeniti pa je seveda edini kandidat za predsednika stranke. Zanimivo je, da na kongres niso povabili novinarjev, ker jih, kot pravi Jelinčič, ne marajo zraven; zato pa 25. maja pripravljajo dan odprtih vrat stranke in veliko tiskovno konferenco.
Nekaj članov in delegatov Jelinčičeve stranke pa je med vožnjo na Brdo naletelo na precejšnje težave. Gre za Korošce iz Črne in Mežice, ki so po krajši poti na Brdo pri Kranju želeli prečkati mejni prehod na Holmecu, vendar jih je tam nepričakovano zavrnila avstrijska policija. Brez besed in pojasnil, avstrijski policisti so samo glasno vpili "Zurück ... Zurück! (nazaj)".
Razlog, da člani Jelinčičeve stranke niso smeli v Avstrijo skozi mejni prehod Holmec, tiči v današnji tradicionalni manifestaciji Hrvatov na Pliberški poljani (15. maja), kjer se spominjajo ustašev, ki so bili leta 1945 s Pliberškega polja poslani nazaj v Jugoslavijo, tukaj pa so jih pobili pripadniki Ozne.
Po drugi strani so se Hrvati, ki so se danes zjutraj z avtobusi peljali v Pliberk (Bleiburg), pritoževali nad slovenskimi cariniki, da so zaradi njihovega izjemno počasnega dela zamujali na prireditev. Hrvati so prepričani, da naj bi se hrvaška vlada dogovorila s slovenskimi oblastmi, da naj avtobuse na meji zadržujejo tudi po več kot tri ure, poleg tega naj bi "slovenski cariniki s Hrvati v avtobusih ravnali kot z živino." Kljub poostrenemu nadzoru na Pliberški poljani tudi danes ni manjkalo ustaških simbolov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Zmago Jelinčič Plemeniti

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zaradi Hrvatov avstrijska policija na meji zavračali člane Jelinčičeve SNS