objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 15. maj 2010 ob 08:05

Baričevič na bančnih računih pustil 13 centov in 6 dolarjev, v NLB pa minus
Zapuščina po smrti zdravnika Saše Baričeviča: zapustil je kopico dolgov, bizarno prazne bančne račune, vikend v Javoru, 60-odstotni delež klinike Barsos, bančni sef, denar pa naj bi imel tudi v tujini
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Dobre štiri mesece po razvpiti smrti zdravnika Saše Baričeviča, ki so ga 2. februarja popoldne raztrgali njegovi trije bulmastifi, se začenja zapuščinska obravnava. Na zapuščinskem oddelku ljubljanskega okrajnega sodišča se je poleg dedičev pokojnega zdravnika, staršev Marije šeme Baričevič in Jožeta Baričeviča ter sestre Dee Baričevič (zastopa ju odvetnik Emil Zakonjšek, sicer specialist za medijsko pravo in zastopanje novinarjev), pojavila tudi kopica upnikov, ki prijavljajo terjatve za dolgove mrtvega Baričeviča. Med upniki je tudi Stanislav Meglič, prva žrtev nevarnih psov pokojnega zdravnika (spomnimo, podivjani bulmastifi so ga napadli marca 2006), ki je na sodišče prišel v spremstvu svojega odvetnika Francija Matoza.
Kmalu se je izkazalo, da je Baričevič po smrti zapustil celo kopico dolgov. Tako svoj denar zahtevajo SCT (gradbena dela na zdravnikovem vikendu v Javoru – 81 tisoč evrov), Stotinka d.o.o. (13 tisoč evrov), Zdravstveni dom Ljubljana (28 tisoč evrov), Zavod za zdravstveno zavarovanje (38 tisoč evrov; čeprav o tem dolgu, gre za povrnitev stroškov zdravljenja, teče sodna pravda), Kovinar d.o.o. (22 tisoč evrov, za opravljena dela na Baričevičevem vikendu), I-Hren d.o.o. (116 evrov, prav tako za dela na njegovem vikendu) ter Nova Ljubljanska banka, kjer je Baričevič na svojem bančnem računu zapustil minus, in to celo za nekaj tisoč evrov. Za nameček sta Marija šeme Baričevič in Jože Baričevič na sodišču prijavila tri neodplačane kredite v višini pol milijona evrov.
Kar zadeva Stanislava Megliča, ta od svojcev pokojnega Baričeviča v pravdi na ljubljanskem okrožnem sodišču zahteva 112 tisoč evrov odškodnine za nepremoženjsko škodo, 40 tisoč evrov premoženjske škode in doživljensko rento 462,95 evrov na mesec, vse to pa prijavil tudi v zapuščinski zadevi.
To so torej dolgovi (Baričevič je očitno največ zapravljal na vikendu v Javoru, kjer so njegovi bulmastifi imeli vsak svojo pasjo hišico z vgrajeno klimatsko napravo), kaj pa njegovo premoženje?
Saša Baričevič je bil dedič pokojne Zore Rotar, je 60,21-odstotni lastnik ljubljanske Klinike Barsos-MC, solastnik zemljič in dveh hiš v Javoru, drugega premoženja pa menda ni imel; no, vsaj ne da bi zanj vedelo ljubljansko sodišče. Po naših informacijah naj bi Baričevič imel še dve hiši na Hrvaškem (eno v idiličnem istrskem mestecu Grožnjan), toda formalno naj bi vse to bilo v lasti njegovih staršev. Na dveh njegovih varčevalni računih pri Novi Ljubljanski banki je ostalo bizarnih 13 centov in 6,16 ameriškega dolarja, odvetnik Zakonjšek pa je na sodišču povedal, da je imel pokojni zdravnik še nekatere druge bančne račune, za katere bo sodišče opravilo dodatno poizvedbo. Baričevič je v NLB imel tudi sef, katerega vsebina še ni znana, zato ga bo sodnica Urška Klakočar odprla skupaj z dediči in upniki.
Odvetnik Matoz je zahteval, naj sodišče ugotovi, kakšno je bilo stanje na računih pred smrtjo Baričeviča in pridobi zadnji dve dohodninski odločbi, saj naj bi imel Baričevič bančni račun tudi v tujini. Sodišče bo postavilo uradnega cenilca, ki bo ocenil vrednost vikenda v Javoru, revizorji, ki so jih najeli dediči pokojnega zdravnika, pa že izdelujejo cenitev Baričevičevega deleža v Barsosu.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saše Baričeviča Marije šeme Baričevič Jožeta Baričeviča Dee Baričevič Emil Zakonjšek Stanislav Meglič Francija Matoza Zore Rotar Urška Klakočar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Baričevič na bančnih računih pustil 13 centov in 6 dolarjev, v NLB pa minus