objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 13. maj 2010 ob 11:52

Jankovićev stadion v Stožicah naj bi dobil ime Stadion Petra Božiča
Ljubljanski Socialni demokrati naj bi že prihodnji teden predlagali, da bi stadion v Stožicah dobil ime Stadion Petra Božiča, znanega pokojnega pisatelja, politika in nogometnega zanesenjaka
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Nogometni stadion v Stožicah, ki naj bi ga ljubljanski župan Zoran Janković končal 30. junija, naj nosi ime Stadion Petra Božiča, menijo ljubljanski Socialni demokrati, ki nameravajo to predlagati že prihodnjo sredo, na posebni tiskovni konferenci, trdijo naši viri. Metka Tekavčič, predsednica ljubljanskega odbora SD, nam tega zaenkrat ni hotela niti potrditi niti zanikati, je pa dejala, da pokojnega Petra Božiča, ki je umrl julija lani, ne vidijo samo kot velikega nogometnega zanesenjaka in dolgoletnega mestnega svetnika, ampak predvsem kot pisatelja, humanista in disidenta, kar naj bi stadionu dalo dodatne dimenzije. Vsekakor naj bi bil Peter Božič bolj ponosen, če bi vedel, da so po njemu poimenovali stadion, ne pa eno od ljubljanski ulic.
Rahla zagata pa utegne biti dejstvo, ki ga je v najnovejši biografsko-zgodovinski knjigi o Edvardu Kocbeku (Osebni dosje 584: Edvard Kocbek) razkril avtor Igor Omerza, nekdanji strankarski kolega pokojnega Petra Božiča v LDS; spomnimo, Omerza je bil med županovanjem Danice Simšič tudi eden izmed njenih podžupanov. Po pričevanju zgodovinskih dokumentov je namreč Peter Božič občasno sodeloval z nekdanjo zloglasno Službo državne varnosti, tako vsaj izhaja iz dosjeja o Kocbeku.
Za komentar pobude, da bi stadion dobil ime Petra Božiča, smo zaprosili tudi župana Zorana Jankoviča, njegov odgovor pa še čakamo. Janković je sicer že februarja izjavil, da se bo športni park v Stožicah imenoval Center park Ljubljana, je pa tudi napovedal, da bosta stadion in športna dvorana dobili ime po podjetju.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Metka Tekavčič Petra Božiča Edvardu Kocbeku Igor Omerza Danice Simšič Zorana Jankovića

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jankovićev stadion v Stožicah naj bi dobil ime Stadion Petra Božiča