objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 11. maj 2010 ob 08:49

Kdo je zmagovalec Polemike, Borut Pahor ali Janez Janša?
Na televiziji Slovenija sta se v živo soočila Borut Pahor, predsednik vlade in Socialnih demokratov, ter Janez Janša, lider največje opozicijske stranke SDS
2010 Pozareport

Odpri galerijo

V sinočnji oddaji Polemika na prvem programu TV Slovenija sta se prvič po zadnjih parlamentarnih volitvah soočila Borut Pahor, predsednik vlade in Socialnih demokratov, ter Janez Janša, lider največje opozicijske stranke SDS. Tema debate televizijske oddaje, ki je bila tokrat na sporedu izjemoma eno uro kasneje (zaradi drugih obveznosti premiera Pahorja), je bil prihajajoči referendum o arbitražnem sporazumu med Slovenijo in Hrvaško.
Soočenje obeh vodilnih slovenskih politikov je vodil odgovorni urednik informativnega programa Rajko Gerič, po rezultatih glasovanja preko mobilnih telefonov predlog vladnega arbitražnega sporazuma podpira 42, proti pa je bilo 58 odstotkov gledalk in gledalcev Polemike. Vseh glasov je bilo 16 tisoč.

Poudarki iz debate

Pahor: Ali je boljši status quo?
Janša: Kam pripeljejo takšni referenudmi? Smo brez Celovca in brez Koroške.
Pahor: Hrvaška je sprejela arbitražo, ker sicer ne bi mogla v EU. Zakaj pa je zavrnila Rehnov drugi predlog? Ker ni pristala na teritorialni stik z odprtim morjem.
Janša: Slovenija nima nobenih šans, da dobi stik z mednarodnimi vodami po mednarodnem pravu. Priložnost je edino zunanja pravičnost.
Pahor: Kaj pomeni hrvaška ločena izjava, da ni pristala na Slovensko zahtevo po teritorialnem stiku z odprtim morjem? Hrvaška lahko sprejme, kar želi. Pomemben je sporazum. Upam, da bomo s Hrvati živeli v trajnem miru in prijateljstvu.
Janša: Jaz ne vem , kako sta se Kardelj in Bakarić pogajala, jaz se bojim, da tako, kot gospod Pahor, pa Kosorjeva.
Komentirajmo skupaj!
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor Janez Janša Rajko Gerič
Poudarki iz debate

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo je zmagovalec Polemike, Borut Pahor ali Janez Janša?