objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 30. april 2010 ob 07:24

Eks minister Pogačnik še vedno vodi svet za kmetijstvo Pahorjeve stranke
Pri glasovanju za novega kmetijskega ministra Židana se je vzdržal tudi generalni sekretar Socialnih demokratov Uroš Jaušovec
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Kabinet predsednika vlade Boruta Pahorja bo danes predstavil zbirko dokumentov o pravnem ozadju postopkov afere Baričevič, ki so privedli do napada bulmastifov na pokojnega zdravnika Saša Baričeviča. Dosje bo na voljo na spletni strani Pahorjevega kabineta, za pravna mnenja pa so bile zaprošene različne inštitucije, zato si mnenja nasprotujejo.
Pri tem je zanimivo, da vsa mnenja inštitucij, ki delujejo v okviru kmetijskega ministrstva, pritrjujejo odločitvi, da so bili nevarni psi vrnjeni Baričeviču, vsa druga pa pravijo, da je bilo takšno ravnanje nepravilno in nezakonito. Pahor je včeraj povedal, da "so obstajali utemeljeni razlogi za usmrtitev psov takoj, ko je komisija prvič tako sklenila ... Danes vem, da bi moralo takrat pristojno telo ugotoviti, da imamo opravka z nevarnimi psi. Minister Milan Pogačnik nosi objektivno odgovornost za napako v njegovem ministrstvu." Pahor je še dejal, da se je s kandidatom za novega kmetijskega ministra Dejanom Židanom dogovoril, da naj bil poslej upoštevali "interes človeka pred interesom živali."
"Objektivno odgovoren" Milan Pogačnik je zdaj že bivši minister, toda pozor, Pogačnik še vedno vodi svet za kmetijstvo v Pahorjevi stranki Socialnih demokratov, čeprav formalno sploh ni član SD. Pomenljive so tudi naše informacije, da so se na sredinem sestanku predsedstva največje vladne stranke, ko so glasovali o podpori Židanu, kandidatu za novega kmetijskega ministra, vzdržali štirje pomembni in vplivni člani vodstva SD. Židana tako niso podprli generalni sekretar stranke Uroš Jaušovec, predsednik konference SD Andrej Horvat (slednjega so mediji omenjali kot enega od kandidatov za kmetijskega ministra), namestnica predsednika konference Damjana Karlo in predsednica ljubljanskega odbora SD Metka Tekavčič. Nekaterim na seji tudi ni ušlo, da je Pahor vodenje seje predsedstva, medtem ko je sam stopil pred novinarje, tokrat začasno prepustil Alenki Kovšca, državni sekretarki na ministrstvu za šolstvo in šport ter podpredsednici SD, ne pa svojemu namestniku v stranki, ministru za promet Patricku Vlačiču, ki je seje predsedstva – v primeru odsotnosti predsednika Pahorja – vodil doslej. Vlačič ni rekel nič.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boruta Pahorja Saša Baričeviča Milan Pogačnik Dejanom Židanom Uroš Jaušovec Andrej Horvat Damjana Karlo metka tekavčič Alenki Kovšca Patricku Vlačiču

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Eks minister Pogačnik še vedno vodi svet za kmetijstvo Pahorjeve stranke