objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 30. april 2010 ob 07:05

Pahor dal Pogačarja na črno listo, tip pa od države vleče dva milijona!
Bizarna odločitev predsednika vlade: Borut Pahor je Ram Investu, podjetju v lasti Jurija Pogačarja, prepovedal poslovanje z državo, medtem pa Pogačar od države vsako leto zasluži dva milijona evrov
2010 Pozareport

Odpri galerijo

"Podjetje Ram Invest bo uvrščeno na (tako imenovano; op.p.) črno listo podjetij, ki ne smejo poslovati z državo," je na novinarski konferenci po četrtkovi seji vlade povedal premier Borut Pahor. To se bo zgodilo samo zato, ker njegov lastnik, razvpiti poslovnež Igor Jurij Pogačar, ni želel razkriti vseh delov lizinške pogodbe, ki jo ima njegovo nepremičninsko podjetje Ram Invest s Hypo Leasingom.
Spomnimo, možnost o tem je Pahor napovedal že pred enim tednom (potem ko je tik pred glasovanjem o interpelaciji zoper ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal v državnem zboru po telefonu osebno govoril s Pogačarjem in mu predlagal, naj razkrije pogodbo), zdaj pa jo je dokončno potrdil. Pravni red po oceni Pahorja in njegovih svetovalcev res varuje tajnost omenjene pogodbe, toda Pahor trdi, da "so bili tokrat ogroženi interesi enega izmed pogodbenih partnerjev, to je vlade. Pahorjeva vlada tako ni mogla ovreči ali dokazati trditev, da je gre za negospodarno sklenjeno pogodbo, sklenjeno na škodo davkoplačevalcev."
Borut Pahor je še dejal, da v zvezi s tem primerom teče tudi neodvisna preiskava; ko bo končana, naj bi bila o njenih izsledkih obveščena tudi javnost. No, v novo pogodbo o famoznem lizingu Igorja Jurija Pogačarja ne bo vpogledalo niti ministrstvo za notranje zadeve, ker za to naj ne bi imelo pravnega interesa. Možnost vpogleda v ta sporni nepremičninski posel z državo, ki po zadnjih medijskih razkritjih Pogačarju, družinskemu prijatelju Katarine Kresal in odvetnika Mira Senice, prinaša več kot 40 tisoč evrov mesečno, naj bi zaenkrat imela le policija. Kriminalisti in policija so torej edini, ki se lahko dokopljejo do skrivne Pogačarjeve pogodbe, kajti ministrica Kresalova je zaradi tega posla (še vedno) v policijski preiskavi; vendar je kot ministrica za notranje zadeve nadrejena generalnemu direktorju policije Janku Goršku.
Odločitev predsednika vlade Boruta Pahorja, da bo Pogačarjevo podjetje Ram Invest poslej uvrščeno na črno listo podjetij, ki ne smejo sodelovati z državo, pa je slejkoprej bizarna. Pogačar namreč z Ram Investom in podjetjem Domicil d.o.o. od države letno pokasira okroglih dva milijona evrov, vse na račun najemnin za poslovne prostore. Te oddaja ministrstvu za notranje zadeve, ministrstvu za pravosodje in ministrstvu za kmetijstvo, o čemer smo že poročali. Bilo bi torej precej bolj logično, da bi Pahor poskrbel za pravno razveljavitev aktualnega spornega posla Pogačarja in ministrice Kresalove (najem stavbe na Dimičevi 16 za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada), ne pa, da Pogačarju (ki, mimogrede, zadnje čase pogosto hodi na kosila z Jožefom Školčem, državnim sekretarjem v kabinetu predsednika vlade) preprečuje nove posle z državo, ki jih poslovnež morda sploh ni imel v načrtu. Zdaj smo namreč na pragu popolnega absurda: Pogačar je na črni listi države, hkrati pa od te iste države letno vleče dva milijona evrov?!

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor Igor Jurij Pogačar Katarino Kresal Mira Senice Janku Goršku Jožefom Školčem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahor dal Pogačarja na črno listo, tip pa od države vleče dva milijona!