objavi na
pozareport.si

forum

Sreda, 28. april 2010 ob 07:05

Afera Baričevič: Rajko Rotner, stric Katarine Kresal, gre na disciplinsko!
Vodstvo kinološke zveze bo zoper kinologa Alenko Černe in Rajka Rotnerja uvedlo disciplinski postopek
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Kinološka zveza Slovenije, ki jo vodi Blaž Kavčič, predsednik državnega sveta, vplivni politik LDS in nečak Nika Kavčiča, namerava zoper kinologa Alenko Černe in Rajka Rotnerja, znanega predvsem kot strica ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal, uvesti disciplinski postopek zaradi afere Baričevič. Po poročanju časnika Dnevnik je Kavčič za vložitev predloga za disciplinski postopek pooblastil člana upravnega odbora zveze Aleksandra Česnika.
Za vodstvo zveze je sporno dejstvo, da sta Alenka Černe in Rajko Rotner 15. junija 2006 v ljubljanskem zavetišču Gmajnice opravila tako imenovani vzrejni pregled bulmastifov pokojnega zdravnika Saše Baričeviča, in psu Atlasu izdala vzrejno dovolilnico za plemenjaka. To se je zgodilo točno tri mesece po zloglasnem napadu nevarnih psov na nesrečnega Stanislava Megliča. Černetova je Atlasu podelila najvišjo vzrejno oceno (A), skupaj z Rotnerjem sta Atlasovo zunanjost ocenila s petico (odlično), njegovo gibanje pa označila za dobro (3), čeprav je Atlas močno šepal zaradi policijskih strelnih ran, ki jih je dobil med napadom na Megliča. Spomnimo, pokojni Baričevič in njegov odvetnik Miro Senica sta se med postopkom sporne vrnitve bulmastifov sklicevala prav na strokovno sumljive dokumente, ki sta jih podpisala Alenka Černe in Rajko Rotner.
Zanimivo je tudi, da na Kinološki zvezi Slovenije sploh "nimajo ustreznih in verodostojnih dokumentov, ki bi dokazovali, da je bil 15. junija 2006 izredni vzrejni pregled v zavetišču Gmajnice opravljen, zato posledično zveza zanj ni zaračunala takse," pišejo v časniku Dnevnik. Na zvezi so tudi ugotovili, da Baričevič in njegova pokojna partnerica Zora Roter na Kinološko zvezo Slovenije "nikoli nista vložila uradne vloge za opravljanje izredne telesne ocene in vzrejnega pregleda njunih bulmastifov." Ker sta bila nevarna psa takrat zaradi napada na Megliča v zavetišču, se logično postavlja vprašanje, s kakšnim namenom je bil sploh opravljen ta pregled.
Za nameček je Černetova sodelovala tudi posebni v tričlanski neodvisni komisiji, ki jo je imenovalo ministrstvo za kmetijstvo pod vodstvom nekdanjega ministra Milana Pogačnika; to je komisiji, ki je kobajagi strokovno odločila, menda prav pod vplivom Alenke Černe, da se bulmastifa pod določenimi pogoji lahko vrneta k Baričeviču.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Blaž Kavčič miro senica Zora Roter Niko Kavčič Alenka Černe Rajko Rotner Katarina Kresal Aleksander Česnik Sašo Baričevič Stanislav Meglič Milan Pogačnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Baričevič: Rajko Rotner, stric Katarine Kresal, gre na disciplinsko!