objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 24. april 2010 ob 08:01

Novi podatki: Kresalova bo Pogačarju podarila 10 milijonov evrov dobička
Tudi oprema v stavbi NPU je na lizing, ki ga Pogačarju odplačujejo davkoplačevalci
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Vse kaže, da bo razvpiti poslovnež Igor Jurij Pogačar z najemno pogodbo, ki jo je za sporno stavbo na Dimičevi 16 za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada podpisala ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal, zaslužil še več, kot je bilo videti pred nekaj dnevi. Po najnovejših informacijah, ki so pricurljale v javnost, je bolj ali manj jasno, da Pogačar pogodbo med Ram Investom in Hypo Leasingom skriva zato (tudi pred predsednikom vlade Borutom Pahorjem), ker se mu je ob (že znanem) povečanju lizinga iz dobrih 83 tisoč evrov (po naših podatkih je bil mesečni obrok prej 83.663 evrov neto, Pogačar pa naj bi po tej verziji plačal 240 obrokov, kajti nabavna vrednost projekta je znašala 14.366.666 evrov) na 125 tisoč evrov mesečno, zmanjšal rok plačevanja. Namesto prvotno predvidenih 20 let je Ram Invest prepolovil dobo odplačevanja lizinga na polovico, torej na samo deset let. Kar pomeni, da bo Igor Jurij Pogačar že po desetih letih postal lastnik stavbe na Dimičevi. Pogačar naj bi lizing spremenil med februarjem in aprilom, torej potem, ko je Kresalova z njim podpisala najemno pogodbo (spomnimo, Pogačajevemu Ram Investu za najem prostorov NPU na Dimičevi notranje ministrstvo plačuje 136 tisoč evrov mesečno). Če Kresalova pogodbe z družinskim prijateljem ne bi podpisala, Pogačar tega tudi ne bi mogel storiti. In tako bo Pogačar po novih obračunih z oddajanjem stavbe NPU v desetih letih zaslužil skoraj 10 milijonov evrov. Ministrstvo za notranje zadeve oziroma davkoplačevalci pa bodo Pogačarju za najem stavbe v dvajsetih letih plačali dobrih 32 milijonov evrov (32.640,00)!
Poleg tega Pogačar – po navedbah posameznih medijev - preko svojih dveh podjetij, Ram Investa in Dimicil d.o.o., poslovne prostore oddaja tudi Ministrstvu za kmetijstvo, Ministrstvu za okolje in Ministrstvu za pravosodje. Z vsemi temi najemninami Pogačar mesečno od države pokasira dobrih 197 tisoč evrov, kar letno znese zavidljivih 2.370.00 evrov.
Pa tudi oprema, ki jo je Pogačar nabavil za stavbo na Dimičevi 16, je po naših podatkih kupljena na lizing pri Hypo Leasingu. Nabavna vrednost opreme naj bi bila konec marca 600 tisoč evrov, Pogačar naj bi lizing vzel na šest let in mesečno plačeval 11.239 evrov. Preprostii izračuni kažejo, da tudi to opremo odplačujejo davkoplačevalci.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igor Jurij Pogačar Katarina Kresal Borutom Pahorjem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Novi podatki: Kresalova bo Pogačarju podarila 10 milijonov evrov dobička