objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 23. april 2010 ob 07:09

Pogačar, lastnik Ram Investa: To je nenavadno. Pahorja pa ne bo tožil
Tik pred glasovanjem o interpelaciji zoper Kresalovo je Pahor po telefonu poklical Igorja Jurija Pogačarja
2010 Pozareport

Odpri galerijo

V sredo, okoli devete ure zvečer, ko se je v državnem zboru bližal čas glasovanja o interpelaciji zoper ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kesal, je predsednik vlade Borut Pahor po telefonu poklical lastnika Ram Investa Igorja Jurija Pogačarja, in ga prosil, naj javno razkrije pogodbo med Ram Investom in Hypo Leasingom, povezano z najemom stavbe na Dimičevi 16 za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada. Šlo je namreč za ključno dilemo, ki naj bi Kresalovi zagotovila podporo poslancev vladne stranke Zares, morda tudi stranke DeSUS.
Vendar Pogačar tega ni hotel storiti, je pa Pahorju, tako pravi sam, "po telefonu povedal vse finančne podrobnosti pogodbe." To je včeraj dejal tudi Pahor; premier je po njegovih navedbah od Pogačarja slišal "vse pomembne podatke, ki potrjujejo, da je ministrica Kresalova govorila resnico in prijatelju ni zagotovila koristi na račun državnih financ." Toda šele z javno objavo pogodbe bi ovrgli dvome, ki so jih imeli tudi nekateri koalicijski poslanci. Pa vendar, je lastnik Ram Investa predsedniku vlade Pahorju po telefonu povedal resnico? "Bilo bi nezaslišano, da bi pogodbena stran predsedniku vlade dala napačne podatke," pravi Pahor, ki pogodbe ni videl.
Ker pa razvpiti poslovnež Pogačar kljub Pahorjevi prošnji famozne pogodbe ni hotel javno obelodaniti, je Pahor prepričan, da je tako "prizadel politični interes vlade, da ohrani zaupanje v državnem zboru." Zato je Pahor že naročil ministrom, naj preverijo, ali predpisi dopuščajo izločitev Ram Investa iz vseh državni poslov, ne pa seveda preklica pogodbe o najemu stavbe na Dimičevi. To bo vlada naredila kljub tveganju, da bo Ram Invest tožil vlado zaradi diskriminacije. Igor Jurij Pogačar je za naš portal povedal, da se mu ta Pahorjeva poteza "zdi nenavadna," vendar o morebitni tožbi zoper Pahorjevo vlado "ne razmišlja."

Pri vsej tej kolobociji je zanimivo, da se Pogačar zadnje čase nenavadno veliko druži z Jožefom Školčem, vplivnim politikom LDS in državnim sekretarjem v Pahorjevem kabinetu. Naši viri poročajo, da sta se pred kratkim dobila na kosilu v restavraciji Pen, nekaj dni kasneje pa v restavraciji Separe v stavbi Holdinga slovenskih elektrarn. Pogačar nas prepričuje, da se pogovarjata zgolj o kulturi, Školč pa njunih – glede na situacijo nenavadno pogostih - kosil noče in noče komentirati.

Katarino Kresal in ministrstvo za notranje zadeve pa 1. junija definitivno zapušča državni sekretar Goran Klemenčič. Na mizi naj bi imel ponudbo za funkcijo državnega sekretarja v Pahorjevem kabinetu (postal naj bi torej Školčev kolega), vendar se Klemenčič še ni čisto dokončno odločil, trdijo naši viri.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarino Kesal Borut Pahor Igorja Jurija Pogačarja Jožefom Školčem goran klemenčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pogačar, lastnik Ram Investa: To je nenavadno. Pahorja pa ne bo tožil