objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 22. april 2010 ob 06:47

Katarina Kresal interpelacije pač ne bi preživela, če bi glasovali tajno
Podporo ministrici je poleg stranke DeSUS odrekel tudi del Zaresa, za interpelacijo pa je po deseti uri zvečer glasovalo 38 poslancev
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Včerajšnja poslanska razprava v državnem zboru o interpelaciji zoper ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal se je končala pozno zvečer, točno ob 22. uri in 22 minut pa si je Kresalova lahko oddahnila. Interpelacija ni bila izglasovana. Zanjo je glasovalo 38 opozicijskih poslancev (bila bi izglasovana, če bi zanjo glasovalo 46 poslancev), 40 jih je glasovalo proti, devet pa jih ni pritisnilo nobene tipke. Kar pomeni, da Kresalova ni dobila glasov stranke DeSUS in treh glasov stranke Zares.
Predsednik vlade Borut Pahor je tik pred glasovanjem sklical sestanek koalicije, da bi strnil glasovalni stroj, toda Golobičev Zares je vztrajal, da jim mora Kresalova pokazati pogodbo med podjetjem Ram Invest in Hypo Leasingom. Kar pa ministrica ni storila, zato so glasovali po svoji vesti, podobno kot poslanci stranke DeSUS. Tako so se poleg vseh petih poslancev DeSUS-a vzdržali trije poslanci Zaresa, Franci Kek, Alojz Potočnik in Vito Rožej ter poslanec madžarske narodne skupnosti Laszlo Gönc. V celoti so Kresalovo podprli samo poslanci njene LDS in Pahorjevi Socialni demokrati; proti interpelaciji je na koncu glasoval tudi Andrej Magajna, čeprav je napovedoval drugače. Skoraj izenačeno glasovanje pa daje prav tistim, ki so prepričani, da Kresalova interpelacije pač ne bi preživela, če bi bilo glasovanje tajno. So pa nekateri iz opozicijskih vrst Kresalovi grozili celo že s tretjo interpelacijo.
Po koncu glasovanja je ministrica Katarina Kresal izjavila, da "predlagatelji niso povedali nič novega. Vztrajajo na enih in istih floskulah in insinuacijah. Ta razprava je dokazala, da ni nobenega argumenta, da sem naredila kaj narobe kot ministrica." Glede poslancev Zaresa, kjer ji niso dali popolne podpore, pa pravi, da "ne bo gojila zamere."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarino Kresal Borut Pahor Franci Kek Alojz Potočnik Vito Rožej Laszlo Gönc andrej magajna

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Katarina Kresal interpelacije pač ne bi preživela, če bi glasovali tajno