objavi na
pozareport.si

forum

Torek, 20. april 2010 ob 07:23

Avtorje komentarjev Požareporta lovijo isti kriminalisti kot Janšo!
Pisca postov pod imenom Nina na spletnem portalu Požareport iščejo isti kriminalisti, ki so lani julija zasliševali Janeza Janšo zaradi suma storitve kaznivega dejanja izdaje uradne tajnosti
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Danes, torej nekaj ur pred začetkom interpelacije zoper ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal, in nekaj tednov potem, ko smo na našem portalu v celoti razkrili pogodbo med Ministrstvom za notranje zadeve in Ram Investom, naj bi razvpiti poslovnež Igor Jurij Pogačar razkril, koliko znaša letni obrok lizinga, ki ga njegovo podjetje Ram Invest za stavbo na Dimičevi 16 plačuje Hypo Leasingu. Po javno dostopnih podatkih za leto 2008 (bilance iz Ajpesa) letni obrok lizinga znaša 998.412 evrov, po nekaterih informacijah pa naj bi se ta obrok lani povečal za 125 tisoč evrov. Letna najemnina, ki jo za prostore, resda delno opremljene, Ministrstvo za notranje zadeve plačuje Ram Investu (v stavbo na Dimičevi so se, kot je znano, vselili uslužbenci Nacionalnega preiskovalnega urada in kriminalistične policije) okoli 1,6 milijona evrov. Pogačar naj bi pogodbo med njim in Hypo Leasingom, čemur se je doslej izogibal, javno razkril z dovoljenjem Hypo Leasinga, znano pa je tudi, da je to pogodbo in te podatke Kresalova označila kot nerelevatne. Čeprav je dejstvo, da je Kresalova pogodbo za najem stavbe na Dimičevi podpisala z družinskim prijateljem, finančni podatki pa naj bi tudi dokazovali, da preko te famozne pogodbe slovenski davkoplačevalci poslovnežu Pogačarju odplačujejo objekt na Dimičevi in za nameček še solidno rento zraven.
Najem stavbe na Dimičevi že nekaj časa pregleduje Protikorupcijska komisija, sporni posel pa je pod lupo vzelo tudi Računsko sodišče. Tik pred interpelacijo je Kresalova na Barometru priljubljenosti časnika Delo, kjer je že držala tretje mesto, zgrmela ven iz prve dvajseterice najbolj priljubljenih slovenskih politikov, kar je nesporno posledica številnih afer (predvsem afero Baričevič), ki so zadele notranjo ministrico in šefico LDS.

				Zaprosilo policije je podpisal višji kriminalistični inšpektor specialist I Stojan Belšak, znan že po preiskovanju liderja opozicijske SDS Janeza Janše.			Zaprosilo policije je podpisal višji kriminalistični inšpektor specialist I Stojan Belšak, znan že po preiskovanju liderja opozicijske SDS Janeza Janše.


Morda je tudi nenavadna zahteva, da uredništvo Požareporta ljubljanskim kriminalistom preda identifikacijske podatke enega izmed piscev komentarjev (pod imenom Nina, o čemer smo podrobno poročali včeraj), povezana z ministrico Katarino Kresal.
Za osvežitev spomina; generalni direktor slovenske policije Janko Goršek je 17. marca na posebni tiskovni konferenci med drugim dejal: " ... to ne pomeni, da bo policija kot institucija ali njeno vodstvo brez besed nastavljalo hrbet vsaki neresnični, zlonamerni in z vidika ugotavljanja resnice popačeni novici, ki jo poda nek spletni portal …" Novinarskih vprašanj, kaj naj bi to pomenilo, pa Goršek takrat ni dovolil.
Zaprosilo policije je namreč podpisal višji kriminalistični inšpektor specialist I Stojan Belšak, znan že po preiskovanju liderja opozicijske SDS Janeza Janše. Spomnimo, Belšak je Janšo preiskoval zaradi domnevnega kaznivega dejanja izdaje državne tajnosti, ko je Janša v oddaji Odmevi na TV Slovenija citiral magnetogram sestanka predsednikov parlamentarnih strank na temo Hrvaške in pokazal na dvoličnost Kresalove; ta je na sestanku govorila eno, v javnosti pa drugo. Belšak in njegovi kriminalisti so Janšo zaslišali julija lani, kasneje pa se je izkazalo, da ne gre za kaznivo dejanje. Belšak je bil pred leti tudi vodja preiskave zoper razvpitega Josipa Lončariča in nekdanjega predstojnika ptujskega tožilstva Marjana Glavarja.

nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Igor Jurij Pogačar Janko Goršek Stojan Belšak Janez Janša Josip Lončarič Marjan Glavar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Avtorje komentarjev Požareporta lovijo isti kriminalisti kot Janšo!