objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 15. april 2010 ob 06:52

Pogačar ima obupno boniteto, stran od Kresalove beži celo Drago Kos
Bilance Ram Investa kažejo, da leasinga pri Hypo ne bi mogel dobiti, če zadaj ne bi stala Kresalova
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal je – to je zdaj že povsem jasno - do vratu v godlji zaradi afere s poslovnim objektom na Dimičevi 16 v Ljubljani, ki jo je ministrstvo za notranje zadeve najelo za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada, od zasebnega podjetja Ram Invest, v lasti razvpitega poslovneža Igorja Jurija Pogačarja, tudi družinskega prijatelja Kresalove in odvetnika Mira Senice. Potem ko smo na našem portalu razkrili, da stavba sploh ni v lasti Pogačarja, ampak avstrijske Hypo-Alpe-Adria Bank (ki hkrati kreditira stranko LDS), se je izkazalo, da se Kresalova spreneveda tudi z lastništvom banke. Že včeraj zjutraj smo opisali verbalni spopad med Kresalovo in predsednikom stranke DeSUS Karlom Erjavcem na rednem torkovem kolegiju predsednikov in predsednice koalicijskih strank pri predsedniku vlade Borutu Pahorju, kjer je Kresalova nonšalatno dejala, da je lastnik stavbe Pogačar, čeprav zemljiška knjiga dokazuje, da je pravna in ekonomska lastnica Dimičeve 16 Hypo banka. Kar je pred nekaj tedni za naš portal sam potrdil tudi Igor Jurij Pogačar.
Ministrica Kresalova se podobno spreneveda ob izjemno pomembnem vprašanju, koliko znaša razlika med najemnino za stavbo, ki jo Pogačarju plačuje MNZ (letno 1,6 milijona evrov!) in leasingom, ki ga Pogačar plačuje Hypo banki za odkup stavbe. Te številke se Kresalovi zdijo nerelevantne(!?); logično, saj razkrivajo vsaj dve stvari, ki bi v pravni in demokratični državi takoj odnesle ministrico. Prvič, ministrica je poskrbela, da davkoplačevalci njenemu družinskemu prijatelju odplačujemo nakup poslovnega objekta sredi Ljubljane; in drugič, Pogačarju davkoplačevalci dobesedno rešujemo podjetje Ram Invest, ki se nahaja v izredno slabem poslovnem stanju. To med drugim dokazuje uradno bonitetno poročilo, ki Pogačarjevo podjetje definira kot podpovprečno, poslovanje z njim pa zelo tvegano (glej faksimile). Povedano drugače, Ram Invest ima tako slabo, praktično insolventno poslovno-finančno bilanco, da pri Hypo banki sploh ne bi mogel najeti leasinga, če ne bi imel takšnega ali drugačnega zagotovila, da bo stavbo na Dimičevi najelo ministrstvo za notranje zadeve. Torej še enkrat, stavbo na Dimičevi Pogačarju definitivno kupujemo davkoplačevalci, to pa je svojemu družinskemu prijatelju omogočila ministrica Katarina Kresal. O višini svojega leasinga, ki ga plačuje Hypo banki, molči tudi poslovnež Pogačar, saj trdi, da gre za pogodbena razmerja zasebnega prava.


Neverjetno, ampak zdaj se je morebitnemu vodenju Nacionalnega preiskovalnega urada odpovedal celo predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos. Včeraj je namreč povedal, da se ni prijavil na vabilo kandidatom za direktorja NPU in da se tudi ne bo. Ministrstvo za notranje zadeve je vabilo k sodelovanju kandidatov za direktorja NPU objavilo prejšnjo sredo, izbrani kandidat bo na položaj direktorja NPU imenovan za dobo šestih let z možnostjo enkratnega ponovnega imenovanja. Glede na to, da je Kos še pred nekaj tedni javno opozoril na govorice (in jih tudi komentiral), da naj bi prevzemal NPU, lahko sklepamo, da tudi on beži stran od kompromitirane ministrice Kresalove. No, možno je tudi, da je Kos enostavno sprevidel, da ga za direktorja NPU pač ne bodo imenovali. Kot je znano, naj bi MNZ zapuščal državni sekretar za notranje zadeve Goran Klemenčič, menda predvsem zato, ker je ministrica Katarina Kresal izgubila potrebno kredibilnost.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Igorja Jurija Pogačarja Mira Senice Karlom Erjavcem Borutu Pahorju Drago Kos goran klemenčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pogačar ima obupno boniteto, stran od Kresalove beži celo Drago Kos