objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 11. april 2010 ob 07:08

Demanti večerje v Tomačevem, Kresalova ostaja noter in LDS z njo
Magnetogram je zunaj, danes Pahor piše Kresalovi. Liberalni demokrati zanikajo Tomačevo in najverjetneje ostajajo v vladi, toda očitno ostaja tudi generalna državna tožilka Barbara Brezigar
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Petra Škofic, svetovalka za odnose z javnostmi na ministrstvu za notranje zadeve, nam je sinoči demantirala govorice, da naj bi se v petek zvečer v gostilni v Tomačevem (šlo naj bi za znano restavracijo Kovač, ki slovi tudi kot priljubljena kulinarična destinacija Milana Kučana) na večerji dobilo ožje vodstvo LDS s presednico in ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal na čelu, kjer naj bi se dokončno zmenili, da gredo ven iz Pahorjeve vlade. O tem naj bi v petek ponoči že krožila SMS-sporočila, Tomačevo pa je bilo tudi predmet zakulisnih debat na sobotni konferenci Socialnih demokratov na temo pokojninske regorme v Kranju.
"Ne, nobene večerje ni bilo, sem bila doma," nam je zagotovila Petra Škofic. Podobno poslanec Tone Anderlič ("Ne, kdo pa naj bi se to zmenil"), ki pravi, "da bo v vsakem primeru pomemben ponedeljek, sicer pa so pogoji jasni in odgovori menda tudi." Eden izmed članov LDS, ki je kot svetovalec zelo blizu Kresalove, vendar ne želi biti imenovan, pa nam je sporočil, da "Katarina Kresal ostaja noter in LDS z njo." Ampak famozne večerje nam ta vir ni eksplicitno zanikal. Nekaj članov vodstva LDS pa včeraj na temo "večerje v Tomačevem" ni želelo govoriti.
Da LDS ostaja v vladni koaliciji, sta včeraj za časnik Delo namignila tudi podpredsednik LDS Slavko Ziherl in državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Jožef Školč, medtem ko je Kresalova z intervjujem v časniku Dnevnik močno udarila po predsedniku vlade Borutu Pahorju. Toda intervju v Dnevnikovem Objektivu, ki sta ga naredila novinarja Meta Roglič in Vojko Flegar, je bil posnet nekaj dni prej. Kot je znano, je Pahor sinoči objavil sporni magnetogram sestanka med njim, ministrom za pravosodje Alešem Zalarjem, generalno državno tožilko Barbaro Brezigar in državno tožilko Branko Zobec Hrastar, ki se je zgodil 19. marca; glej rubriko Direktno, kjer je stenogram na voljo v celoti. Pahor je Kresalovi danes dostavil tudi posebno pismo, kjer naj bi argumentiral, da so vsi trije pogoji LDS za obstanek v vladi zagotovljeni (glej faksimile). Po nekaterih napovedih naj bi se Pahor in Kresalova še sestala. Po drugi strani pa vse kaže, da tudi Barbara Brezigar ostaja generalna državna tožilka; vsaj do nadaljnega, dokler minister Zalar ali LDS ne prinesejo "novih dokazov" o njenem domnevno nezakonitem in neustavnem početju.


Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Petra Škofic Milana Kučana Katarino Kresal Pahorjeve Tone Anderlič Slavko Ziherl Jožef Školč Meta Roglič Vojko Flegar Alešem Zalarjem Barbaro Brezigar Branko Zobec Hrastar Barbara Brezigar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Demanti večerje v Tomačevem, Kresalova ostaja noter in LDS z njo