objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sobota, 10. april 2010 ob 20:57

Pahor objavil sporni magnetogram: tekst, ki manjka, je afera Baričevič
Kabinet predsednika vlade je objavil prepis magnetograma sestanka Boruta Pahorja z ministrom za pravosodje Alešem Zalarjem, generalno državno tožilko Barbaro Brezigar in državno tožilko Branko Zobec Hrastar
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Kabinet predsednika vlade je objavil sporni magnetogram sestanka Boruta Pahorja z ministrom za pravosodje Alešem Zalarjem, generalno državno tožilko Barbaro Brezigar in državno tožilko Branko Zobec Hrastar, ki je bil 19. marca letos. Umik oznake zaupnosti so zahtevali v LDS, kjer so prepričani, da Brezigarjeva dela nezakonito. Je pa iz magnetograma odstranjen del pogovora, ki se nanaša na konkretne predkazenske postopke in zato ne sme biti javen. Ta del so odstranili na tožilstvu, zadeva pa predvsem preiskavo afere Baričevič.
Iz kabineta predsednika vlade sporočajo, da magnetogram predstavlja zapis pogovora, ki se je po vljudnostnem pozdravnem delu začel snemati na predlog ministra Zalarja, s čimer so se strinjali tudi ostali sodelujoči. Tekst je po tonskem zapisu prepisala uslužbenka kabineta predsednika vlade; tekst ni avtoriziran, nihče od udeleženih tudi ni preverjal avtentičnosti zapisa.
Magnetogram si lahko preberete tukaj.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boruta Pahorja Alešem Zalarjem Barbaro Brezigar Branko Zobec Hrastar tukaj

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Pahor objavil sporni magnetogram: tekst, ki manjka, je afera Baričevič