objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 2. april 2010 ob 06:52

Audi ministrice Kresalove divjal po avtocesti, zraven zasebni bodigard
Več kot dvesto kilometrov na uro: po naših informacijah je poleg voznika sedel famozni Stane Bogovčič
2010 Pozareport

Odpri galerijo

V nedeljo, 14. marca, ob 12.55, so policisti končno ustavili srebrn audi A8, ki je prej divjal po avtocesti s povprečno hitrostjo preko 200 kilometrov na uro. Po uradnih podatkih policije so audi "ustavili na avtocesti A/1, in hitri cesti H5 na relaciji Senožeče-Fernetiči, zaradi kršitve Zakona o varnosti v cestnem prometu, voznik pa je kršil določila 5. odstavka 30. člena ZVCP-1". Šlo je za vozilo Urada za varnost in zaščito GPU (Generane policijske uprave), na zadnjem sedežu avtomobila, ki so ga policisti ustavili na počivališču Povir, pa je sedela ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal. Policisti so voznika, po naših informacijah je šlo za pripadnika Urada za varnost in varnost in zaščito, ovadili sodniku za prekrške, kjer ga čaka najmanj 460 evrov kazni in 6 kazenskih točk.
Na policiji nam hitrosti ministričinega audija uradni niso hoteli razkriti, po neuradnih informacijah, ki smo jih pridobili iz policijskih virov, pa naj službeni audi A8 s Katarino Kresal prometni policisti lovili kar 30 kilometrov, audi pa naj bi na trenutke vozil celo 230 kilometov na uro. Za njim so se podili trije policijski avtomobili s sistemom Provida. Službeni avto Kresalove po naših informacijah ni imel prižganih modrih signalnih luči, v kabinetu ministrice pa trdijo, da Kresalova ni vedela, kako hitro so vozili.
Toda zgodba ima več spornih plati. Prvič, Kresalova se namreč javno močno "zavzema za varno in počasno vožjo," sama pa – očitno – dvolično dovoljuje in dopušča nevarno divjanje s svojim službenim audijem. In drugič, medtem ko je Kresalova sedela zadaj, je bil na sovoznikovem sedežu njen zasebni varnostnik Stane Bogovčič, trdijo naši viri, in prav ta Stane Bogovčič naj bi vozniku, menda je šlo za Darka Brezavška, dajal navodila glede hitre vožnje. Iz kabineta ministrice Kresalove so nam odgovorili, da Bogovčič, nekdanji član posebne policijske enote, ki Katarino Kresal spremlja že od njenega vstopa v aktivno politiko, ni (ponovno) zaposlen na ministrstvu za notranje zadeve ali policiji. Po naših, čeprav še ne povsem preverjenih informacijah, Bogovčič dela za odvetniško pisarno Mira Senice (kjer naj bi bil v pogodbenem razmerju), tam pa je zaposlena tudi Bogovčičeva žena. Naši viri iz policije trdijo, da ima Bogovčič posebno stalno dovolilnico za vstop v prostore ministrstva za notranje zadeve in urada za varnost in zaščito ter glavno besedo (seveda spet neuradno) pri vprašanjih varovanje ministrice Kresalove. Tudi na počivališču Povir, ko so prometni policisti ustavili Kresalovo, naj bi ves čas postopka Bogovčič slonel ob audiju in mrko opazoval policiste pri delu. Kresalova je medtem sedela v avtomobilu.

Anonimka, ki je pred nekaj dnevi priromala iz ministrstva za notranje zadeve, Kresalovi očita, da so na njeno zahtevo zamenjali pnevmatike na službenem audiju; ministrica menda ne mara gum znamke Matador in je zahtevala gume Michelin, vsaka pa naj bi stala 400 evrov. V kabinetu ministrice pravijo, da "so gume zamenjali zato, ker so bile stare." Trditve anonimke, da se je ministrica Kresalova z dvema službenima avtomobiloma podala na karneval v Benetke, pa v kabinetu ministrice niso niti potrdili niti zanikali. Odgovorili so le, "kako preživlja ministrica svoj prosti čas in s kom prijateljuje, je stvar njene zasebnosti." Ker v tem primeru definitivno ne gre vprašanje ministričine zasebnosti, ampak za porabo davkoplačevalskega denarja, bomo ministrici to vprašanje postavili ponovno, sicer pa se bomo obrnili na informacijsko pooblaščenko. Izvedeli smo tudi, da je državni sekretar za notranje zadeve Goran Klemenčič pred kratkim zamenjal pisarno. Po navedbah anonimke zato, ker se z ministrico "še komaj prenašata in je zanj bolje, če se manj vidita." Klemenčič pravi, so "pred dvema tednoma na njegovo pobudo naredili nekaj premikov v razporeditvi pisarn v kabinetu. Sam sem se vrnil v pisarno, v kateri sem bil že v začetku mandata in ki je tradiconalno namenjena državnim sekretarjem in njegovemu tajništvu. V vmesnem času sem bil namreč slabo leto dni v pisarni, ki je namenjena vodji kabineta ministrice. Tja sem šel, ker dalj časa na začetku mandata vodje kabineta nismo imeli. Zdaj sem se na lastno željo vrnil v staro pisarno, ker to omogoča boljšo in mirnejšo organizacijo dela." Iz kabineta ministice Katarine Kresal pa so delno potrdili navedbe anonimke, da je Kresalova dala prenoviti pisarno in sobo za izjave. Pravijo, da so "zamenjali usnjene fotelje in klubsko mizo z delovno mizo ter stoli za sestanke. V sejni sobi, kjer so tudi novinarske konference, pa smo dodatno namestili luči, govorniški pult in napis MNZ," sporočajo iz kabineta ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Stane Bogovčič Darka Brezavška Mira Senice goran klemenčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Audi ministrice Kresalove divjal po avtocesti, zraven zasebni bodigard