objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 25. marec 2010 ob 07:30

Po glasnih besedah na kolegiju Pahorjeve stranke Isajlovič daje odpoved
Odločitev naj bi padla potem, ko se iz Mehike vrne minister za finance Franci Križanič
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Drago Isajlovič, posebni svetovalec ministra za finance Francija Križaniča, naj bi že včeraj popoldne dal odpoved in tako "pametno" razrešil krizo med Križaničem in predsednikom vlade Borutom Pahorjem, ki že nekaj časa terja Isajlovičev odhod, sicer naj bi zamenjal Križaniča.
Na temo Draga Isajloviča so v torek na rednem torkovem kolegiju vodstva Socialnih demokratov padale precej težke besede, Pahor pa naj bi celo povzdignil glas nad šefom poslanske skupine SD Bojanom Kontičem, generalnim sekretarjem SD Urošem Jauševcem in državnim sekretarjem v kabinetu predsednika vlade Milošem Pavlico, trdijo naši viri. Po drugi strani pa naši viri ugotavljajo, da se dogaja točno to, kar se v tej stranki pravzaprav folklorno dogaja zadnjih trinajst let, odkar jo vodi Borut Pahor. Veliko galame in oporekanja predsedniku, ta pa na koncu doseže svoje.
Drago Isajlovič medtem čaka vrnitev ministra Križaniča iz Cancuna v Mehiki, kjer je Križanič sodeloval na vseameriškem bančnem srečanju. Potem naj bi Križanič in Isajlovič sprejela tako imenovano pametno rešitev.
Križanič naj bi se včeraj popoldne dobil tudi s Pahorjem, vendar do pogovora ni prišlo, saj je Križanič zamujal zaradi poznega poleta, Pahor pa danes potuje v Bruselj. Še včeraj je Pahor novinarjem dejal, da "ga skrbi, ker minister ne more držati besede, ki mi jo je dal, da bo na eleganten način sodelovanje z Isajlovićem prekinil. Ko dobim občutek, morda je ta zmoten in me bo Križanič prepričal drugače, da nek uradnik, ki je na kvoti zaupanja v tej vladi, postavlja oba, ministra in mene, v pozicijo nekega talca in da ko kot premier rečem, da s tem uradnikom ne želim sodelovati, sam ne ugotovi, da se mu je iztekel čas za sodelovanje, se mi postavlja vprašanje, zakaj," se čudi Pahor, ki je prepričan, da je to ravnanje nedopustno. "On ni uradnik, ki bi bil sistematiziran. Če bi bil sistematiziran, bi bilo moje ravnanje nedopustno, ker pa je na kvoti zaupanja, se meni zastavlja vprašanje, kdo si lahko privošči, da v imenu ministrstva za finance in slovenske vlade stori nekaj, če na neki točki izgubi moje zaupanje, meni pa, da to delo mora opravljati naprej ... Me že mora zaskrbeti, kdo je ta uradnik, ki ministra prepriča v drugo odločitev kljub najinemu dogovoru." Pahor težavo vidi v tem, da je skrajno nezaupanje večine poslovne skupnosti v Sloveniji do vloge in mandata, ki ga Isajlović ima. "To pa zame kot premiera predstavlja problem, ker želim imeti s poslovno skupnostjo odkrite in zaupljive odnose,"  pravi Borut Pahor.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Drago Isajlović Francija Križaniča Borutom Pahorjem Bojanom Kontičem Urošem Jauševcem Milošem Pavlico

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Po glasnih besedah na kolegiju Pahorjeve stranke Isajlovič daje odpoved