objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 17. marec 2010 ob 14:57

Marušič, kandidat za novega ministra za zdravje, prej svetoval Črnogorcem
Nekdanji Bručanov državni sekretar pa zanika govorice, da je v Črni gori prodal slovenski računalniški sistem za kontrolo čakalnih vrst
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Dorjan Marušič, kandidat za novega ministra za zdravje, nekdanji državni sekretar na ministrstvu za zdravje in svetovalec na Zavodu za zdravstveno zavarovanje, nam je potrdil navedbe naših virov, da je nekaj časa delal v Črni gori, kot svetovalec tamkajšnjega ministrstva za zdravje in socialne zadeve, je pa zanikal govorice, da naj bi Črnogorcem prodal računalniški sistem za kontrolov čakalnih vrst oziroma čakalnih dob, ki so ga pripravljali na slovenskem ministrstvu za zdravje in ljubljanskem Inštitutu za varovanje zdravja.
Marušič pravi, da je "pogodbo s črnogorsko vlado podpisal oktobra 2008, kot fizična oseba, sodelovanje pa je končal decembra lani. Delal je na projektu tehnične pomoči ministrstvu za zdravje in socialne zadeve Črne gore, z nalogo izdelavo revizije master plana (tako imenovani master plan do leta 2010 je Črnogorcem naredil Martin Toth, pomočnik direktorja ZZZS, vendar master plan v Črni gori ni bil nikoli uporabljen, pravi Marušič), z nadgradnjo v master plan 2013 za zdravstveni sistem Črne gore ter Strategijo nadgradnje sekundarne in terciarne ravni zdravstvene dejavnosti v Črni gori. Izdelani dokumenti predstavljajo osnovo razvoja zdravstvenega sistema Črne gore, pogodba in izdelki pa niso vsebovali orodji oziroma sistemov za kontrolo čakalnih vrst," trdi kandidat za ministra Dorjan Marušič. "Vsi moji izdelki so dosegljivi na spletni strani ministrstva za zdravje," še pravi Marušič.
"V Črni gori čakalnih dob sploh nimajo," nas je poučil Marušič, "želel pa bi si, da bi omenjeni sistem za kontrolo čakalnih dob, ki naj bi bil izdelan na MZ in IVZ, končno le zaživel. Saj bi že moral - vsaj na podlagi veljavnih in sprejetih podzakonskih aktov – delovati že od leta 2008."
Predsednik vlade Borut Pahor in Marušič se še vedno pogovarjata o Marušičevem prevzemu resorja, ve pa se, da Marušiču ni preveč naklonjen odhajajoči minister za zdravje Borut Miklavčič. Marušič, ki je bil prej blizu LDS, nekaj časa pa je paktiral tudi z Janševo SDS (državni sekretar je bil pri ministru Andreju Bručanu; glej fotografijo), se je kot kandidat za ministra v Pahorjevi vladi pojavil kmalu po parlamentarnih volitvah leta 2008, vendar se je Pahor odločil za Miklavčiča.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
dorjan marušič Martin Toth Borut Pahor Borut Miklavčič Janševo Andreju Bručanu

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Marušič, kandidat za novega ministra za zdravje, prej svetoval Črnogorcem