objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 16. marec 2010 ob 12:52

Zaupno poročilo patologov: dokazi, da policija v zadevi Baričevič laže!
Ekskluzivno objavljamo celotno patološko poročilo obdukcije mrtvih bulmastifov pokojnega Baričeviča
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Prejšnji petek je vodstvo slovenske policije, na čelu z generalnim direktorjem Jankom Gorškom, medijem in javnosti sporočilo, da je policijska preiskava v zadevi Baričevič "končana zgodba". Umora pokojnega zdravnika Saše Baričeviča ni bilo, sum spolne zlorabe psov pa kljub "temeljiti kriminalistični preiskavi," kot sta poudarila Goršek in vodja ljubljanskih kriminalistov Branko Japelj, po strokovni oceni policije ni mogoče potrditi niti zavreči.
Goršek in Japelj sta novinarjem tudi eksplicitno povedala, da psi – pred morebitno zlorabo – niso bili omamljeni, saj Atos, ki so ga po navedbah vodstva policije ustrelili policisti, v krvi ni imel ničesar sumljivega. Le pri Atlasu in Joy so odkrili substance, ki pa so bile v uspavalu ter injekciji T61, s katero ju je najprej uspaval in nato evtanaziral veterinar; tako je vsaj doslej trdilo vodstvo policije.
Mi pa v nadaljevanju ekskluzivno objavljamo celotno Poročilo o opravljeni preiskavi (obdukciji in patohistološki preiskavi) vseh treh bulmastifov, ki sta jo opravila Nacionalni veterinarski inštitut in Inštitut za patologijo, sodno in upravno veterinarstvo, ki nesporno dokazuje, da nam vodstvo policije kratkomalo laže. Vsi trije psi, Atos, Atlas in Joy so bili namreč ustreljeni, kar je policija vedela že 10. februarja, ko je bilo navedena preiskava končana. Zato je vodstvo policije o dejanskem vzroku smrti razvpitih Baričevičevih psov lagalo že na njihovi prvi tiskovni konferenci po tragičnem dogodku, torej 11. februarja, ko sta pred novinarje in slovensko javnost končno stopila Janko Goršek in direktor kriminalistične uprave Aleksander Jevšek.
Poročilo kaže, da je Atos imel tri strelne rane, Atlas dve strelni rani, psica Joy pa eno strelno rano v glavi. Po mnenju patologov sta bila Atlas in Joy ustreljena od zgoraj, naverjetneje z vrha garaže. Torej ni govora o humanih veterinarskih injekcijah ali evtanazijah. Poročilo definitivno  dokazuje, da so bili vsi trije bulmastifi spolno zlorabljeni (obseg poškodovanih organov!), kar novinarjem in javnosti očitno prikriva tudi vodstvo policije. Poročilo NVI in sodnih patologov sicer velja za strogo zaupno, posamezni izvodi pa se po naših informacijah nahajajo na Veterinarski upravi, policiji in državnem tožilstvu. Imajo pa jih tudi nekateri novinarji oziroma uredništva medijev.
Za komentar objavljenega poročila o preiskavi in lažnih trditvah vodstva policije smo zaprosili tudi generalnega direktorja policije Janka Gorška, ki ga tudi sprašujemo, ali bo zaradi neresničnih trditev, izrečenih na dveh tiskovnih konferencah in številnih medijskih nastopih, nemudoma odstopil z mesta generalnega direktorja policije ali pa ministrici za notranje zadeve Katarini Kresal vsaj ponudil odstop. Logično vprašanje, ali bo – po vsem tem – odhod generalnega direktorja slovenske policije Goška zahtevala ministrica sama, smo postavili tudi Katarini Kresal. Njune odgovore bomo objavili takoj potem, ko jih dobimo.
Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jankom Gorškom Saše Baričeviča Branko Japelj aleksander jevšek Katarini Kresal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zaupno poročilo patologov: dokazi, da policija v zadevi Baričevič laže!