objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Torek, 9. marec 2010 ob 07:25

Ivana Simiča je klicala celo njegova mama, češ, sine, kaj pa je zdaj to
Predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki je prejšnji četrtek ponudil odstop, je prepričan, da se bodo zadeve rešile fantastično, Zahoviču pa sporoča, naj ne govori o zadevah, ki jih ne pozna
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik nogometne zveze Slovenije Ivan Simič, ki je v četrtek pozno popoldne ponudil odstop, po naših informacijah lahko računa na popolno podporo članov izvršnega odbora (da odstopa ne bodo sprejeli), kar zadeva delegate na skupščini, ki bo 7. aprila na Brdu, pa pravi, da "ne bo lobiral in prosil za glasove, si bo pa na skupščini vzel uro ali dve časa za govor," kjer bo predstavil in dokumentiral vsa dejstva, povezana s pogajanji z reprezentančnimi nogometaši, potem pa "naj se delegati odločijo po svoji vesti. Prepričan sem," pravi prvi človek slovenskega nogometa Simič, "da se bodo zadeve rešile fantastično."
Naši viri trdijo, da je do razčiščevanja med nogometaši in vodstvom zveze slejkoprej moralo priti, zato je bolje, da je do tega prišlo tri mesece pred svetovnim prvenstvom v Južni Afriki, kot pa da bi se tam ponovila Južna Koreja. Simič pravi, da "ne držijo navedbe, da se je za odstop odločil po nasvetu enega izmed svetovalnih podjetij, ampak zato, ker je šlo za hude obtožbe s strani igralcev, ki so bile prejšnji četrtek objavljene v vseh medijih, kjer so me predstavljali kot osebo, ki se ne drži dogovora in podobno. Za mene, kot predsednika Nogometne zveze Slovenije, je popolnoma normalno, da je v takem primeru potrebno ponuditi odstop, saj je to moja moralna dolžnost." Simič trdi, da ga je – po izjavah igralcev, ki jih je slišala na radiu – poklicala celo njegova mama iz Prekmurja in mu rekla, sine, kaj pa je to, a je res, da se ne držiš svoji obljub; po tem se je dokončno odločil, da ponudi odstop. Govorice, da naj bi mu odstop svetoval partner agencije Pristop Franci Zavrl, predsednik zveze zanika (Franci Zavrl naj bi podobno operacijo z odstopom svetoval tudi nekdanjemu predsedniku uprave Nove ljubljanske banke Drašku Veselinoviču, ki pa je imel to nesrečo, da so njegov odstop člani nadzornega sveta na koncu sprejeli), je pa potrdil, da ima NZS s Pristopom sklenjeno pogodbo o svetovanju.
Športnemu direktorju NK Maribor Zlatku Zahoviču, ki je za časnik Dnevnik med drugim izjavil, da predsednik NZS in njegovi sodelavci niso niti slučajno na ravni funkcije, ki jo opravljajo, glede na to, da ne držijo svoje besede, in da je edina možna opcija, da obljube niso izpolnjene, pa Simič sporoča, naj se "raje ukvarja s svojim delom, ne pa da govori o zadevah, katere ne pozna. Z mojimi sodelavci in člani izvršnega odbora NZS sodelujem odlično in vsi imajo veliko izkušenj z delom v klubih in nogometnih zvezah. Prav tako ne držijo navedbe," zapisane na Požareportu, "da naj bi bilo pred mojo izvolitvijo za predsednika zveze dogovorjeno, da bom postavil Zlatka Zahoviča za direktorja reprezentanc (šlo naj bi za pogovor v pisarni mariborskega župana Franca Kanglerja, te informacije pa smo pridobili iz krogov tako imenovane zlate generacije; op.p.), saj pred izvolitvijo nisem nikomur obljubil nobene funkcije, je pa bila to želja (biti športni direktor) Zlatka Zahoviča novembra 2006, pred tistim znanim glasovanjem o zaupnici Rudiju Zavrlu. Podobno velja tudi za Mirana Pavlina (ki naj bi postal generalni sekretar; op.p.), vendar je šlo za leto 2006 in ne 2009. Na čelo zveze (februarja 2009) me niti slučajno nista inštalirala Pavlin in Zahovič, saj so me izvolili delegati skupščine." Simič tudi pravi, da "nikoli ni želel zamenjati Matjaža Keka z Eduardom Reyo, to so bile le novinarske informacije, ki ne držijo. To ve tudi Matjaž Kek, zato je najbolje, da to vprašate njega," predlaga Simič.
Po naših informacijah je bil tretji človek, preko katerega sta se pogovarjal Ivan Simič in kapetan reprezentance Robert Koren, vodja reprezentance ali tim menedžer Boštjan Gasser, ki natančno ve, kako so potekala pogajanja o nagradah in premijah. Vse naj bi bilo tudi zapisano v elektronskih sporočilih. Simič naj bi o poteku pogajanj sproti seznanjal člane izvršnega odbora, na pogajanja s Korenom pa naj bi sam prihajal zato, ker naj bi tako zahteval Koren. Ko je Simič na prvi pogovor s Korenom pripeljal še enega člana izvšnega odbora, naj bi Koren dejal, da se bo pogajal izključno s predsednikom zveze; igralci naj bi podpredsednikom zveze tudi prepovedali prihajati v slačilnico. V hotelu v Južni Afriki, kjer bo bivala reprezentanca, bo lahko zraven samo predsednik zveze, vsi ostali funkcionarji pa bodo morali bivati drugje; vse to naj bi bile želje ali zahteve Korena in drugih igralcev.
Mimogrede, naši viri blizu vodstva zveze, da igralci pred sredino tekmo s Katarjem v Mariboru niso nameravali bojkotirati tekme, ampak so vodstvu nogometne zveze zagrozili, da bodo bojkotirali marketinške akcije. Sicer pa naj bi bilo, kar zadeva nagrade in premije, vse dogovorjeno že minuli ponedeljek zjutraj, po končani korespodenčni seji izvršnega odbora ob 9.40 (mediji so ta čas kasneje zmotno prelevili na 21.40), ko je vodstvo zveze v celoti izpolnilo zahteve igralcev. To je bilo torej opravljeno že pred prvim treningom na Ptuju (kjer so se igralci zbrali na pripravah pred tekmo s Katarjem), zato je Koren dal znano izjavo za medije, da je stvar dogovorjena. Boštjan Gaser je po naših informacijah ob pol desetih zvečer – v imenu igralcev - še enkrat potrdil predsedniku zveze Simiču, da je to vse do konca svetovnega prvenstva, toda namesto podpisa Roberta Korena se je v torek zjutraj pojavilo elektronsko sporočilo, kjer so igralci zahtevali še 194 tisoč evrov za dodatne premije na svetovnem prvenstvu (3,2 milijona evrov nikoli nista bila sporna) in dnevnice za čas bivanja v Južni Afriki, ki naj bi jih tako ali tako dobili. Izvršni odbor dodatnih premij ni odobril, Robert Koren pa je dogovor podpisal, zato naj bi Simiča njegove izjave po tekmi s Katarjem šokirale. Simič je sicer mnenja, da med reprezentanti vlada velika enotnost in jih zaradi tega tudi spoštuje.
Samo za primerjavo; na svetovnem prvestvu v Južni Koreji, ko je Nogometno zvezo Slovenije vodil prejšnji predsednik Rudi Zavrl, so si gralci med seboj na koncu razdelili le okoli 650 tisoč evrov bruto (iz naslova nagrade svetovne nogometne zveze FIFA), zdaj pa jih na pladnju čaka dobre tri milijone in pol evrov.

Kar zadeva Matjaža Keka, je slišati, da z Ivanom Simičem normalno komuncirata, se pa selektor zaradi vsega tega menda precej sekira.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Ivan Simič franci zavrl Drašku Veselinoviču Zlatku Zahoviču Franca Kanglerja Rudiju Zavrlu Mirana Pavlina Matjaža Keka Eduardom Reyo Robert Koren Boštjan Gasser

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ivana Simiča je klicala celo njegova mama, češ, sine, kaj pa je zdaj to