objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 8. marec 2010 ob 16:32

Finale boja za Pošto Slovenije: Hauc favorit, Andric z anonimkami
Minister Lahovnik podpira Aleša Hauca, Gregor Golobič pa naj bi lobiral za Matjaža Andrica, nekdanjega simpatizerja SLS in Nove Slovenije
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Zakulisni boji za novega direktorja Pošte Slovenije prehajajo v zaključno fazo. Člani nadzornega sveta pod vodstvom Draga Bahuna se bodo odločali v sredo, ostali pa naj bi samo še štirje kandidati, potem ko naj bi razvpiti Marjan Rekar raje umaknil svojo kandidaturo.
Glavna kandidata sta po naših informacijah dosedanji direktor pošte Aleš Hauc in Matjaž Andric (na fotografiji), direktor poslovne enote pošte v Mariboru. Andric je bil v času vlade Andreja Bajuka simpatizer Slovenske ljudske stranke ter namestnik tedanje direktorice pošte Marije Ribič, ko je vlado vodil Janez Janša, pa se je hotel na čelo pošte zavihteti s podporo Nove Slovenije. Zato je skoraj neverjetno, da tokrat za Andrica lobira predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič, sicer pa naj bi za Andricevo kandidaturo stal nekdanji direktor pošte Alfonz Podgorelec, ki ga je v času velike LDS "vodil" tedanji vplivni liberalni demokrat Golobič.
Matjazu Andricu nekateri mediji očitajo sporno vlogo pri ustanovitvi skupnega podjetja Pošte Slovenije in državne švicarske pošte za distribucijo mednarodnih pisemskih pošiljk. Obe družbi naj bi si v skupnem podjetju delili dobiček. Andric je bil takrat direktor logistike Pošte Slovenije, nova uprava pošte pod vodstvom Aleša Hauca pa naj bi zaznala nevarnost izključne odvisnosti od Švicarjev in zmanjšanje dobička slovenske pošte (čeprav naj bi si obe družbi v skupnem podjetju dobiček delili), zato so Andriča premestili na drugo, nižje delovno mesto. Po nekaterih informacijah bi lahko Andricu celo odpovedali delovno razmerje, toda rešil naj bi ga prav Hauc.
Pred časom pa so nekatere medije (Dnevnik, Finance in Požareport) preplavile anonimke na račun Aleša Hauca (Hauc naj bi sicer - zaradi dobrih poslovnih rezultatov - že dobil podporo ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika, ki je za naš portal povedal, da je imenovanje v rokah nadzornega sveta, Hauca pa naj bi "požegnal" tudi Pahorjev kabinet), ki naj bi jih lansiral nihče drug kot Matjaž Andric. To je razvidno vsaj iz ene anonimke, kjer je na koncu, naverjetneje pomotoma, pa vendar dovolj indikativno, priložen – reci in piši - Andricev življenjepis. Andric naj bi se proti Haucu povezal tudi z direktorico poštne logistike Karmen Lebe, trdijo naši viri. Zadnja anonimka je priromala včeraj zvečer, na temo Robija Mlinariča, sina solastnika razvpitega mariborskega gradbenega podjetja MTB, ki naj bi ob odhodu iz Pošte Slovenije (novembra 2009) pokasiral približno 75 tisoč evrov odpravnine; odpravnino naj bi dobila tudi njegova partnerica Jasna Žaler, ki je na pošti delala v stikih z javnostmi.

Prikaz nasprotnih dejstev
Po objavi članka nam je Matjaž Andric poslal naslednja pojasnila:
1.    Spodaj podpisani Matjaž Andric izjavljam, da nisem bil nikoli niti simpatizer niti član nobene politične stranke.
2.    Glede moje, domnevno sporne, vloge pri ustanovitvi skupnega podjetja Pošte Slovenije in švicarske pošte ne more biti govora, saj podjetje ni bilo ustanovljeno. V dogovorih o sodelovanju, ki so sicer na to temo potekali, prav tako ni bilo nič spornega. Če kdo meni drugače, naj to podkrepi s konkretnimi dejstvi, ne le z domnevami.
3.    Pri prerazporeditvi na drugo delovno mesto, ki ga omenjate, ni šlo za razporeditev na manj zahtevno ali nižje vrednoteno delovno mesto. O kakršnikoli možnosti odpovedi delovnega razmerja zaradi dogovorov o sodelovanju s švicarsko pošto oz. zaradi česarkoli drugega ne vem ničesar.
4.    Nikoli v življenju nisem pripravljal, pošiljal, "lansiral" niti "stal" za kakršnimikoli anonimkami. Od takšnih dejanj se ograjujem in jih obsojam. Namig, da naj bi sam stal za anonimko, ker se je zraven ene anonimke pojavil tudi moj življenjepis, je moč razumeti tudi ali predvsem kot poskus moje diskreditacije.
Matjaž Andric

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Draga Bahuna Marjan Rekar Aleš Hauc Matjaž Andric Andreja Bajuka Marije Ribič Gregor Golobič Alfonz Podgorelec Mateja Lahovnika Karmen Lebe Robija Mlinariča Jasna Žaler Prikaz nasprotnih dejstev Matjaž Andric

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Finale boja za Pošto Slovenije: Hauc favorit, Andric z anonimkami