objavi na
pozareport.si

forum

Petek, 5. marec 2010 ob 08:38

Celjski mogotec Jančar: Odvetnik Senica pri meni najema poslovne prostore
Razvpitemu ljubljanskemu odvetniku in partnerju Katarine Kresal naj bi se obetali veliki nepremičninski posli, povezani z Vegradom
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Miro Senica in Aleksander Aco Jančar

Aleksander Jančar, nepremičninski mogotec in eden izmed najbogatejših Celjanov, ki se je pojavil znotraj razvpitega omrežja odvetnika Mira Senice, ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal ter razvpitega ljubljanskega podjetnika Igorja Jurija Pogačarja (potem ko smo obelodanili fotografije iz poroke celjskega odvetnika Dušana Korošca in ljubljanske odvetnice Maše Potkonjak; zgodila se je junija 2008, na posestvu Mlinarjev hram v Teharjih, ki je v lasti Jančarja), nam je pojasnil svoje povezave s Korošcem, Senico in Pogačarjem.
Spomnimo, na našem portalu smo prejšnji petek objavili fotografije, ki nesporno dokazujejo, da so Jančar, Senica, Kresalova in Pogačar skupaj kupili motor prestižne znamke Harley Davidson, kot darilo mladoporočencema Korošcu in Potkonjakovi, na omenjeni poroki pa so se zabavali kot precej intimni prijatelji.
"Slovenija je tako majhen poslovni prostor, da je sodelovanje med posameznimi subjekti ali državljani nekaj vsakdanjega, pravi Jančar (na sliki z Mirom Senico v Jančarjevem lokalu Maksimal). Lahko rečem, da je Dušan Korošec tudi moj odvetnik, da sva z Igorjem Jurijem Pogačarjem oba v nepremičninskih poslih in sva konkurenta, z njim sem posloval samo leta 2003. Odvetniška pisarna Mira Senice (gre za celjsko podružnico ljubljanske pisarne; op.p.) pa ima v naši stavbi Maksimilijan najete poslovne prostore. Govorice, da je celjski hotel Evropa (v lasti Aleksandra Jančarja; op.p.) pridobil nepovratna sredstva Evropske skupnosti, so točne, vendar pridobivanje teh sredstev ni imelo nobene povezave Mirom Senico osebno in tudi ne z njegovo odvetniško pisarno. Za prijavo nismo potrebovali nobene odvetniške storitve. Komisija, ki je odločala o sprejemljivosti investicije, pa se je zagotovo odločila na osnovi kvalitete projekta in pomena hotela Evropa kot enega od slovenskih turističnih biserov." Jančar še pravi, da Bojana in Boška Šrota "pozna kot Celjana". Trdi pa, da se "z Boškom Šrotom osebno ni nikoli spoznal, Bojan Šrot pa je zaradi njegove funkcije tudi moj župan."
Povejmo še, da je Dušan Korošec član nadzornega sveta družbe Engrotuš in odvetnik Mirka Tuša, pa tudi odvetnik nekdanjega generalnega direktorja policije Marka Pogorevca, zdaj visokega uslužbenca družbe Mobitel. Kljub temu je Pogorevc za civilno tožbo proti županu Kopra Borisu Popoviču najel odvetnika Stojana Zdolška, ne po Korošca, medtem ko Popoviča brani Franci Matoz. Sta pa Korošec in Pogorevc (slednji je znan kot velik osebni prijatelj prve dame Vegrada Hilde Tovšak) poslovno povezala Tovšakovo in Senico, zato naj bi se ljubljanskemu odvetniku in partnerju Katarine Kresal menda obetali veliki nepremičninski posli, povezani z Vegradom, trdijo naši viri.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleksander Jančar miro senica Katarina Kresal Igor Jurij Pogačar Dušan Korošec Maša Potkonjak bojan šrot Boško Šrot Mirko Tuš marko pogorevc Boris Popovič stojan zdolšek Franci Matoz Hilda Tovšak Aleksander Aco Jančar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Celjski mogotec Jančar: Odvetnik Senica pri meni najema poslovne prostore