objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 5. marec 2010 ob 08:38

Golobič pretaka krokodilje solze. To je smešno, zlagano, votlo in bedno
Že samo dejstvo, da je nek politik tako obseden z novinarji in mediji, je bizarno samo po sebi, vredno klinične psihologije.
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Gregor Golobič, predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, je v soboto spregovoril za časnik Dnevnik. Namesto zanimivega intervjuja pa smo lahko brali zgolj prelivanje njegovih krokodiljih solz – v slogu lisice in kislega grozdja.
Mediji s(m)o so ga ujeli na skrajno nepotrebni in neumni laži (sam si je kriv, kaj pa se ni pravočasno znebil lastniškega deleža v nizozemski Ultri, če ga že ni upal javno priznati), zdaj pa se sprašuje (in išče) kakšna "je danes vloga nekih požarjev, reporterjev, nekih financ, kanalazacijskih medijskih projektov … Kdo so njihovi pravi naročniki …?"
Že samo dejstvo, da je nek politik tako obseden z novinarji in mediji, je bizarno samo po sebi, vredno klinične psihologije. Zato naj politik Golobič raje išče kar pri sebi; naj se vpraša, zakaj si je v svoji – drugače kar brihtni glavi – naročil zamolčanje lastniškega kosa družbe Ultra. In ker tako neznansko rad citira filozofe, da bi podkrepil svoje spretno, čeprav vsebinsko prazno govorjenje, naj bo tudi meni dovoljeno citiranje grškega misleca Diogenesa, ki je z lučjo pri belem dnevu iskal človeka. Tako sedaj Golobič išče (zaman, to mu zagotavljam) fantomskega naročnika nekih požarjev … torej moje novinarske malenkosti. Ker je Golobiča za laganje obsodila še Spomenka Hribar, znana kot slovenska Antigona, je lider Zaresa svojo kvazi etiko postavil tudi nad njo – kot sam pove v intervjuju, nad "moralizem tipa Spomenke Hribar."
Toda v čem je superiorna Golobičeva etika, ki jo postavlja nad Spomenko Hribar? Menda v tem (verjemi, če moreš), da se je pustil pregovoriti domala vsem (le kateri so vsi ti, pa ja ne neki jakiči, gantarji, biščaki, štrajnarji, oražnove …) in kot "posiljeni bulmastif" sprejel krono stranke Zares ter pompozno napovedal novo politiko. No ja, novo predvsem v brezobzirnem laganju. Zato mu kar povejmo, da ta njegova umišljena žrtev etično ni niti nad Hri-barom, kaj šele nad Hribarjevo! Je Olaf (tako v nekaterih krogih pravijo Golobiču) že pozabil, kako je v taistem Dnevniku pred časom – niti ne tako daleč nazaj – sesuval LDS, ker je bil za predsednika izvoljen Jelko Kacin (tudi po zaslugi trenutno zelo razvpitega starejšega gospoda Nika Kavčiča), ne pa njegov kandidat Ivo Vajgl, z velikim pompom sestopil iz tabora liberalne demokracije in uspel razbiti stranko, da bi lahko večji del prevzel sam, če že ni mogel podjarmiti cele stare LDS. Danes, ko se je usodno zlagal (in tako dokazal, da sploh ni odličen politik) ter obsodil na politično vegetiranje in boj za parlamentarno preživetje, pa mu je kar naenkrat žal, da se je šel visoko politiko?! Smešno, spet zlagano, votlo in bedno. To je vse, kar je vredno o tem napisati.
PS. Gregor Golobič je pred leti iz pisarne znanega tajkuna Gregi Repovžu, danes odgovornemu uredniku tednika Mladina in predsedniku Društva novinarjev Slovenije, takrat še novinarju Dela, po telefonu narekoval članek o Vzajemni; to mi je povedal nekdo, ki je bil zraven. Zato ni čudno, da Janez Markeš, najnovejši Golobičev osebni kaplan na dvoru časnika Delo, v Sobotni prilogi že drugič zapored o meni piše zdiktirano kolumno. Tako namreč Golobič razume novinarstvo.
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregor Golobič antigona Olaf Jelko Kacin Nika Kavčiča Ivo vajgl Gregi Repovžu Janez Markeš (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Golobič pretaka krokodilje solze. To je smešno, zlagano, votlo in bedno