objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 24. februar 2010 ob 07:25

Odvetnik Matoz proti Senici. Jelinčič: Vedelo se bo, komu so šivali anus!
Odvetnik Franci Matoz prevzel zastopanje Stanislava Megliča, ki so raztrgali bulmastifi pokojnega Saše Baričeviča. Zmago Jelinčič Premeniti trdi, da je iz klinike Barsos že izginilo 3600 kartotek
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Znan koprski odvetnik Franci Matoz je včeraj zjutraj prevzel zastopanje Stanislava Megliča, ki so ga leta 2006 sredi Ljubljane napadli in hudo pogrizli štirje bulmastifi pokojnih Saše Baričeviča in Zore Rotar.
Matoz bo Megliča zastopal v postopkih uveljavljanja odškodnine, ki se že štiri leta vleče na ljubljanskem Okrožnem sodišču, pa tudi v morebitnih kazenskih postopkih zoper odgovorne osebe, ki naj bi tako ali drugače vplivale dosedanje sumljive pravne in druge postopke, znane kot "afera Baričevič". Matoz, ki je za naš portal dejal, da sta se z novim klientom Stanislavom Megličem "zelo hitro zmenila", je na veterinarsko upravo že poslal zahtevo za pregled in kopiranje spisa, kar je utemeljil z dejstvom, da bo Megličevo "uveljavljanje odškodnine v pradnem postopku  zaradi smrti lastnika psov oteženo," poleg tega bo s pregledom spisa "ugotavljal morebitne okoliščine odgovornosti države." Malo pred enajsto uro dopoldne pa je odvetnik Franci Matoz vkorakal v ljubljanske prostore Vursa na Dunajski 22, kjer je ugotovil, da je spis fizično že zaseglo državno tožilstvo. Spis, ki obsega okoli 400 dokumentov, je tožilstvo zaseglo zaradi preiskave sumov kaznivega dejanja mučenja živali in zlorabe pooblastil pri vračanju bulmastifov Saši Baričeviču.
Stanislav Meglič nam je povedal, da se je za odpoved pooblastila odvetniški pisarni Čeferin (na njegovem primeru je delal Jožef Klavdij Novak) odločil zato, ker meni, da bi "se morale stvari odvijati hitreje, kajti stopicanja na mestu in mečkanja je bilo več kot dovolj. Poleg tega," pravi Meglič, "gre več kot samo za pravni problem in delati bo treba proaktivno, kar verjamem, da bo odvetnik Matoz tudi počel." Meglič nam je še dejal, da se je z odvetniško pisarno Čeferin "razšel korektno in mirno."
Stanislav Meglič je za naš portal še enkrat komentiral nedavne izjave Deje Baričevič, sestre pokojnega zdravnika Saše Baričeviča, za katero trdi, da je "pri želji oprati ime svojega brata šla predaleč, iz pretiravanja v neresnice in laži. Verjamem, da so se o tem sorodniki Saše Baričeviča pogovarjali med seboj, saj so se te neresnice že pojavljale v raznih sodnih vlogah. Ne razumem," je razočaran Meglič, "zakaj ne  priznajo, kaj se je dogajalo, zakaj ne sprejmejo resnice in odgovornosti."
Ker je pokojnega zdravnika Baričeviča v Megličevem odškodninskem procesu zastopal odvetnik Miro Senica, lahko v nadaljevanju pričakujemo zanimiv sodni boj med odvetnikoma Mirom Senico in Francijem Matozem.

Poslanec in predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti pa je ob vložitvi interpelacije zoper ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal (interpelacijo so včeraj dopoldne v državnem zboru vložile vse tri opozicijske stranke, SDS, SLS in SNS) dejal, da naj bi iz klinike Barsos-MC že izginilo 3600 zdravstvenih kartotek, ki naj bi jih že imele tuje obveščevalne službe. Zato naj bi vlada v zunanji politiki toliko popuščala, pravi Jelinčič. "V celotni koaliciji je nekaj zelo gnilega. Morajo držati skupaj, da ne bi prišle na plan kakršnekoli čudne fotografije, kakšne čudne kartoteke. Koga bodo izsiljevali s temi kartotekami? V njih bo končno pisalo, komu so šivali anus," pravi Jelinčič, ki to povezuje tudi s prihodom odvetnika Mira Senice v kliniko Barsos, takoj po smrti zdravnika Saše Baričeviča.
Kar zadeva preiskavo, pa Jelinčič trdi, da "namerno ne vedo in ne znajo pogledati na pravi konec, zato tudi posnetkov s križišča pri Baričevičevi hiši ne najdejo."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franci Matoz Stanislava Megliča Saše Baričeviča Zore Rotar Jožef Klavdij Novak Deje Baričevič miro senica Zmago Jelinčič Plemeniti Katarino Kresal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odvetnik Matoz proti Senici. Jelinčič: Vedelo se bo, komu so šivali anus!