objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 22. februar 2010 ob 06:18

Na Emi zmagal Narodnozabavni rock, lekcija folka Manci Špik in Langi
Veliko slavje Ansambla Roka Žlindre in Kalamarov, ki konec maja potujejo na Evrosong v Oslo
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Sinoči je na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču, na odru Marmorne dvorane, Slovenija dobila zmagovalca Eme 2010. Gledalci prvega programa RTV Slovenija so daleč največ glasov (15.907) podelili Ansamblu Roka Žlindre in Kalamarom ter njihovi skladbici "Narodnozabavni rock", ki bo Slovenijo predstavljala na letošnji Evroviziji, konec maja v norveški prestolnici Oslu.
Zmagovito skladbo Eme 2010 je - med 14 pesmi - izbralo občinstvo z oddanimi telefonskimi glasovi; ampak tokrat izključno občinstvo, brez posredovanja kakršnekoli strokovne komisije. Da bodo televizijski gledalci izbrali Narodnozabavni rock, je pravilno napovedal lider skupine Tangels Aleš Vovk alias Raay. Sedem skladb se je v nedeljsko finale uvrstilo na podlagi telefonskega glasovanja iz sobotnega predizbora, preostalih sedem avtorjev skladb pa je bilo v finale povabljenih. Po glasovanju sta bila med najbolj razočaranimi Manca Špik, ki je stavila na svojo domovinsko obarvano pesem "Tukaj sem doma", pa skupina Langa, ki so po neki logiki prepričani, da jih imajo televizijski gledalci najbolj radi; je pa njihov tokratni odrski nastop deloval popolnoma brez veze, pesem z naslovom "Roko mi daj" pa povsem tretjerazredno.
Če bi tudi tokrat odločala strokovna žirija, bi se za zmago naverjetneje spopadla Nina Pušlar s pesmijo "Dež" (po telefonskem glasovanju se je uvrstila na drugo mesto) in Marko Vozelj, ki je zapel "Moj si zrak" (na koncu je bil šesti).
Voditelji prireditve tokrat niso razočarali. Med Bernardo Žarn, Lorello Flego, Ivom Koresom in Andreo F. pa je najbolje izpadel slednji, predvsem zato, ker je deloval sproščeno in lucidno.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Aleš Vovk Raay Manca Špik nina pušlar Marko Vozelj Bernardo Žarn Lorello Flego Ivom Koresom ndreo F.

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na Emi zmagal Narodnozabavni rock, lekcija folka Manci Špik in Langi