objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 22. februar 2010 ob 06:43

Sestra pokojnega Baričeviča trdi: Če je bil gol, je šlo za umor
Dea Baričevič meni, da gre pri vsem skupaj za nizkoten, dobro načrtovan konstrukt, uperjen proti vladajoči politiki
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Tednik Mladina se je prejšnji teden aferi Baričevič bizarno izognil. Novinarji Mladine afere desetletja (kot pravijo mediji) ali tragedije pax excellance (kot pravi predsednik vlader Borut Pahor) niso niti omenili, če izvzamemo kolumno Bernarda Nežmaha. Zakaj je bilo temu tako, lahko samo ugibamo, v aktualni številki pa so postregli s famozno "izpovedjo" Deje Baričevič, sestre pokojnega zdravnika Saše Baričeviča, farmacevtke, lastnice zasebne lekarne Barsos in predavateljice na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.
Kot je znano, je Dea Baričevič tudi velika prijateljica Sonje Bukovec, državne sekretarke na ministrstvu za kmetijstvo in zdaj že bivša članica Slovenske ljudske stranke. Skupaj z mamo in televizijsko režiserko Marijo Baričevič Šeme sta SLS zapustili prejšnji teden, "ker to, kar dela predsednik stranke Radovan Žerjav, je bila kaplja čez rob," pravi Dea Baričevič.

"Kategorično zavračam podtikanja, da je moj brat spolno zlorabljal pse … to je preprosto nemogoče," trdi Dea Baričevič. "Napad se ni zgodil v hiši, ampak na dvorišču. Sašo je varoval svojo intimo … Iz stanovanja nikoli ne bi šel gol. Če je bil gol, je šlo za umor."
Mimogrede, Dea Baričevič je novinarjem Mladine priznala, da ni videla njegovega trupla, ker so ji policisti to odsvetovali. Zdaj pravi, da "ji je žal, da ga ni šla pogledat, ker če bi to storila, bi mogoče preprečila, da se fotografija." Kako je potemtakem vedela, kje točno se je zgodil napad na njenega brata, ni jasno, ker ji novinarka tednika Mladine Urša Marn – za novinarko precej nenavadno – ni ravno pogosto postavljala raziskovalnih podvprašanj.
Dea Baričevič pravi: "Možno bi bilo, da bi pse kdo omamil, da so ponoreli … za ta napad je gotovo obstajal povod. Tako je bilo pri vseh dotedanjih napadih, tudi pri napadu na Stanislava Megliča. Pse je razburilo, da se je Meglič postavil za hrbet svakinji (pokojni Zori Roter; op.p.). To so razumeli kot napad na gospodarico … Nikoli tudi ni bilo pojasnjeno, kako je s prizorišča izginil Megličev mobitel, s katerim je fotografiral pse, pozneje pa se je ta isti mobitel pojavil na policijski postaji …"
Nekdanja članica SLS Baričevičeva govori o teoriji politične zarote, po kateri naj bi za smrtjo zdravnika Baričeviča stal lider opozicijske SDS Janez Janša, čeprav ga Dea Baričevič eksplicitno ne omenja.
Spomnimo, govorice, da naj bi Baričeviča ubili, smo na našem portalu omenili že v tistem prvem članku, 6. februarja, ki je obrnil potek tragedije Baričevič in jo spremenil v prvovrstno politično afero. Dan pred izidom članka so me dolgoletni Baričevičevi prijatelji in znanci v Rožni dolini namreč prepričevali, da naj bi zdravnika Baričeviča, ki je poznal pol Ljubljane, likvidirali, za vsem tem pa naj bi stal nihče drug kot Janša. Celo Stanislav Meglič naj bi bil Janšev agent, specialec, ki je pred štirimi leti sprovociral pse, da so ga napadli. Ko bulmastifi enkrat okusijo kri določenega človeka, ga bodo vedno napadli. Zato je možno, da je tistega usodnega torka (2. februar) šel mimo hiše na Oražnovi 11 prav Meglič, da bi sprovociral pse, ki so potem razmesarili Baričeviča, so pripovedovali isti viri. Spor med Baričevičem in Janšo pa naj bi izhajal iz načrtovanega prevzema Rimskih Toplic, kar naj bi Baričeviču in njegovim skrivnostnim investitorjem (šlo naj bi za 50 milijonov tedanjih nemških mark) preprečila Janševa vlada.
Ker zgodba temelji na preveliki domišljiji, najverjetneje celo paranoji (Janšev scenarij napada na zdravnika Baričeviča naj bi tako trajal pet let?!), jo pred dvema tednoma nismo podrobno opisali, saj bi še kdo pomislil, da se nam je zmešalo. Zdaj pa podobno zgodbo v Mladini očitno načenja Dea Baričevič, ki je celo prepričana, da če bo stroka zapisala, da je šlo za spolno zlorabo psov, bi to pomenilo, da je "zadeva podtaknjena". No, Janeza Janša Nacionalnemu veterinarskemu inštitutu in sedanji policiji notranje ministrice Katarine Kresal tega zdaj definitivno ne bi (z)mogel podtakniti.
Sestra pokojnega zdravnika se je v tedniku Mladina tudi globoko zatekla v aktualno politiko. "Nisem edina, ki meni, da gre pri vsem skupaj za nizkoten konstrukt, uperjen proti vladajoči politiki. Pomislite, zaradi tega konstrukta so pod vprašaj postavljeni kar trije ministri – Pogačnik, Kresalova in Miklavčič. Nekomu ustreza, da se ta zgodba razvija tako, kot se … Okoliščine bratove smrti so sumljive," intrigantno politizira Dea Baričevič, ki je bila še nekaj dni nazaj članica - Žerjavove opozicijske SLS.
Dea Baričevič se fotografom Mladine ni pustila fotografirati, je pa uredništvu odstopila nekaj družinskih fotografij pokojnega brata Šaše Baričeviča.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor Bernarda Nežmaha Deje Baričevič Saše Baričeviča Sonje Bukovec Marijo Baričevič Šeme Radovan Žerjav Urša Marn Stanislava Megliča Zori Roter Janez Janša Katarine Kresal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sestra pokojnega Baričeviča trdi: Če je bil gol, je šlo za umor