objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 18. februar 2010 ob 09:12

Zdaj pa še to: mami Katarine Kresal grozi do treh let zapora
Dve novi aferi za ministrico in predsednico LDS: kmetija Bužekijan in Friderika Kresal
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS Katarino Kresal čakata dve novi aferi. Ljubljanski podjetnik in lastnik Kranjske investicijske družbe Jože Anderlič (hotel Mons, Kolizej) je postal stoodstotni lastnik podjetja Bužekijan turistična kmetija, ki v Mali Sevi nad Lucijo gradi luksuzne apartmaje, kmetijo pa so mediji povezovali z odvetnikom Mirom Senico in Katarino Kresal. Nobenega dvoma namreč ni, da sta Senica in Kresalova tesno povezana z Jožetom Anderličem (na fotografiji); nenazadnje so lani februarja skupaj plesali in sedeli v loži na znamenitem Dunajskem plesu (Opernball) sredi avstrijske prestolnice.
Državno tožilstvo pa naj bi po navedbah časnika Finance vložilo obtožnico zoper Frideriko Kresal, mamo Katarine Kresal in predsednico Zbornice fizioterapoevtov Slovenije (ZFS). Obtožnico naj bi na ljubljansko sodišče vložili zaradi kaznivega dejanja preslepitve pri pridobitvi ugodnosti, za kar je zagrožena denarna kazen ali kazen zapora do treh let.
Spomnimo, Friderika Kresal naj bi kot predsednica ZFS do javnih pooblastil (koncesij za izobraževanje) prišla s fiktivnim številom članov svoje zbornice. Frideriko Kresal in njeno zbornico je lani v upravnem sporu zastopal odvetnik Damijan Gregorc iz odvetniške pisarne Mira Senice, ni pa še znano, ali jo zastopa tudi v tem kazenskem postopku. Katarina Kresal, ki je bila do leta 2007, potem ko je prevzela LDS, zaposlena v odvetniški pisarni svojega življenjskega sopotnika Mira Senice, je ob izbruhu afere z njeno mamo Frideriko dejala, da sama kot odvetnica "pravnih postopkov glede ZFS ni vodila, bila pa je prisotna na nekaj sestankih."
Za časnik Finance so na tožilstvu tudi potrdili, da so bile "kazenske ovadbe zoper nekdanjega in sedanjega ministra za zdravje Andreja Bručana in Boruta Miklavčiča zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic zavržene".

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarino Kresal Jože Anderlič Mirom Senico Katarino Kresal Frideriko Kresal Damijan Gregorc Andreja Bručana Boruta Miklavčiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zdaj pa še to: mami Katarine Kresal grozi do treh let zapora