objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 18. februar 2010 ob 07:25

Vlada še ne ve, koliko je delala z Baričevičem, predsednik Türk molči
Po nekaterih informacijah naj bi se znotraj Baričevičeve vile dogajale perverzne seksualne orgije vseh vrst
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Vlada Boruta Pahorja bo za (zbirni) odgovor na vprašanje, ali je in koliko je poslovala z razvpitim pokojnim zdravnikom Sašem Baričevičem, potrebovala nekaj dni, so nam sporočili iz vladnega urada za informiranje, potem ko smo na generalnega sekretarja vlade Milana M. Cvikla naslovili nekaj vprašanj, povezanih z Baričevičevo ljubljansko kliniko oziroma Diagnostičnim centrom Barsos MC.
Zanimalo naj se, ali ima vlada s kliniko Barsos MC, ki naj bi poslovala nezakonito ali vsaj na robu zakona, sklenjeno pogodbo za specializirane zdravstvene preglede (gre za preglede, znane pod pojmom "menedžerski pregledi"), ali ima vlada s kliniko Barsos MC sklenjeno pogodbo ali pogodbe za kakšne druge zdravstvene storitve, in ali imajo tovrstne pogodbe s kliniko Barsos MC sklenjena ministrstva, uradi in drugi organi v sestavi vlade? Urad za informiranje smo še dodatno opozorili, da nas zanimajo pogodbe in sodelovanje od leta 2006 do danes.

Posebno tiskovno konferenco pa so v torek sklicali generalni direktor policije Janko Goršek, direktor uprave kriminalistične službe Aleksander Jevšek in direktor Policijske uprave Ljubljana Stanislav Vrečar. Objavljamo glavne poudarke:
1. Policija je začela predkazenski postopek, kjer preiskuje okoliščine vračanja psov pokojnemu Baričeviču. Mimogrede, to pomeni, da bo tarča preiskave tudi Miro Senica, odvetnik in partner ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal.
2. Goršek odločno zanika, da bi notranja ministrica ali kdorkoli drug poskušal vplivati na potek preiskave napada psov na lastnika.
3. Jevšek ugotavlja, da se v javnostni pojavlja veliko podatkov, sumov, da je bilo pri tem postopku marsikaj narobe. "Gre za glas javnosti in te podatke bomo preverili."
4. "Da se tožilec ali preiskovalni sodnik nista udeležila ogleda, je njuna odločitev in se jima zanjo ni treba opravičevati. Namigovanja, da je policija s tem, ko preiskovalnega sodnika ali tožilca ni bilo na kraju dogodka, karkoli prikrivala, ostro zavračam," pravi Aleksander Jevšek.
5. Policisti so državno sekretarko za kmetijstvo Sonjo Bukovec na širše zavarovano območje spustili zato, ker je prijateljica sestre pokojnega zdravnika. Sestra je doživela šok, bila je v duševni stiski. "V takšnih primerih nudimo vso potrebno pomoč, tudi zdravniško, če je potrebno," je dejal Vrečar. In zavrnil sume, da bi lahko kakorkoli vplivala na dokaze
6. Policija vodi predkazenski postopek morebitne zlorabe Baričevičevih bulmastifov, zato pričakuje, da jih bo Veterinarska uprava RS (Vurs) nemudoma obvestila o vseh ugotovitvah Nacionalnega veterinarskega instituta (NVI). Kdo bo osumljen mučenja, še ne vedo, saj da bo to odvisno od rezultatov preiskave. Policija je šele 11. februarja z NVI dobila podatke, ki kažejo na sum mučenja živali.
7. Ker naj bi Baričevičeve pse posiljevalo več ljudi, policisti poizvedujejo, ali se je že prej govorilo o teh zlorabah. Zanekrat pa policija ne razpolaga s podatkom, ali je na kraju dogodka še kakšna oseba.
8. Policija bo izsledke kriminalistične preiskave predstavila, ko bo ta zaključena. Kdaj bo to, pa vodilni ljudje policije včeraj niso povedali.

Kljub temu, da afera Baričevič dobiva status "afere desetletja", pa še vedno skrivnostno molči predsednik republike Danilo Türk. To je nenavadno, saj se je predsednik Türk doslej oglašal tudi ob manjših afericah, medtem ko afera Baričevič posega celo v same moralne temelje slovenske družbe. Predsednik Türk se je na kratko oglasil le pred nekaj dnevi, ko ga je vodstvo Nove Slovenije vprašalo, ali ni tudi on lobiral za vrnitev psov pokojnemu Baričeviču.
Je pa slišati, da odmevno afero Baričevič podrobno spremljajo tuje obveščevalne službe. Tuji obveščevalci in agentje si na podlagi afere ustvarjajo sliko zasebnega življenja slovenskih politikov, nekaterih drugih vplivnih Slovencev in njihovih socialnih omrežij. Po nekaterih informacijah, ki prihajajo tudi iz miljeja tujih tajnih služb, naj bi se znotraj Baričevičeve vile na Oražnovi ulici dogajalo marsikaj, menda perverzne seksualne orgije vseh vrst, ki naj bi se jih udeleževala cela vrsta znanih Slovenk in Slovencev. Od politikov do pravnikov in celo urednikov, pravzaprav urednic znanih slovenskih revij. Po nepreverjenih informacijah (šef slovenskih kriminalistov Aleksander Jevšek sicer trdi, da se v dosedanji policijski praksi še ni srečal s toliko dezinformacijami kot v aferi Baričevič), ki so se pojavile že pred desetimi dnevi, naj bi policija v Baričevičevi "hiši groze" odkrila celo erotično mučilnico, nenavadno pa je tudi, da stric Saše Baričeviča in njegova žena, ki sta bila v času nečakove smrti v hiši, nista slišala njegovih smrtnih krikov na pomoč, so jih pa slišali sosedje. Eni trdijo, da zato, ker naj bi bila "na določene krike" že navajena. Po razvpiti fotografiji sodeč razmesarjeni zdravnik Baričevič tudi ni umrl v garaži, ampak nekje drugje. Po najnovejših podatkih naj bi policija Baričeviča našla v mlaki krvi na dvorišču. Bil je živ, zato so ga policisti prenesli v hišo (tam naj bi tudi nastala tista fotografija), vendar mu niso mogli več pomagati. Kljub nudenju pomoči je umrl, po podatkih policije zaradi izkrvavitve.
Ekipa ljubljanskih policistov, ki se je znašla na kraju Baričevičeve smrti, pa naj bi v preteklih dneh obiskala psihologe in psihiatre, zaradi grozot, ki so jih videli na Oražnovi 11, trdijo naši viri iz policijskih vrst.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boruta Pahorja Sašem Baričevičem Milana M. Cvikla Janko Goršek aleksander jevšek Stanislav Vrečar miro senica Katarine Kresal Sonjo Bukovec Danilo Türk

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vlada še ne ve, koliko je delala z Baričevičem, predsednik Türk molči