objavi na
pozareport.si

forum

Ponedeljek, 15. februar 2010 ob 06:46

Svojci Baričeviča, v imenu pietete plačajte odškodnino državljanu Megliču!
Kresalova je v paniki pozabila, da je visoka državna uradnica, ministrica, in da enostavno mora stopiti pred javnost
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Svojci pokojnega zdravnika Saša Baričeviča naj bi že iskali odvetnika, ki bi na sodišču zastopal njihove pravice pri odškodninskih tožbah zaradi domnevnih kršitev osebnega dostojanstva umrlega Baričeviča. Čeprav še ni znano, koga naj bi tožili in za kakšne tožbe naj bi sploh šlo (še zlasti potem, ko so tudi z urada varuhinje človekovih pravic sporočili, da so spolne navade posameznika občutljiv osebni podatek, ki pa je v tem primeru pomemben za razumevanje celotnega dogajanja), je po naših informacijah nekaj znanih slovenskih odvetnikov že zavrnilo zastopanje Baričevičev svojcev, češ, saj "nismo samomorilci".
Mimogrede, po doslej znanih podatkih je cela vrsta ljubljanskih odvetnikov in sodnikov na skrbno varovanem spisku pacientov Baričevičeve klinike Barsos, ki pa je danes že zaprta.
Veliko razočaranje je tudi petkova izjava za javnost ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal, še bolj pa njen intervju na Pop TV. Že dejstvo, da se je pred njo(!) oglasil njen življenjskih sopotnik in odvetnik Miro Senica, čeprav ni nosilec javne funkcije, sproža precejšnje pomisleke. Ko ministrica pravi, da je njena policija prva opozorila na možnost spolne zlorabe Baričevičevih bulmastifov, to dokazljivo ni res. Da so bili psi morda spolno zlorabljeni, smo prvi napisali na našem portalu, minuli petek zjutraj, še isti dan zvečer pa je to v oddaji 24ur (Pop TV) potrdila novinarka Bojana Ksela.
Policija je te navedbe potrdila šele pred dvema dnevoma, v četrtek, na tiskovni konferenci, ki jo je vodstvo policije sklicalo zaradi pritiska javnosti in ker so policijo dan prej dodobra namočili veterinarska uprava (Vurs) in patologi Nacionalnega veterinarskega inštituta, ki so opravili obdukcijo Baričevičevih psov. Tudi minister za kmetijstvo Milan Pogačnik je dejal, da je za spolno zlorabo psov "izvedel iz medijev".
Katarina Kresal zelo dobro ve, da nima prav, ko trdi, da "je prav, da kdo izbere tudi odločitev, da je tiho." To je čisto navadno sprenevedanje. Res je, bili so trenutki, ko bi ministrica morda res morala biti tiho, ali pa vsaj malo manj glasna (takoj se je, denimo, oglasila, ko je komentirala nek članek v Dnevniku, ki je poročal o tako bizarnem dogodku, kot je telefonski pogovorček med Borutom Pahorjem in generalno državno tožilko Barbaro Brezigar, ki se ga Pahor ni niti spomnil; pomenljivo, ampak Kresalova je to komentirala točno na dan tragične smrti zdravnika Baričeviča), toda sredi afere Baričevič, ki po mnenju komentatorke časnika Delo Tanje Starič postaja afera brez primere v zgodovini Slovenije (Kresalova pa se je po zasebni in službeni plati znašla v njenem epicentru), bi se pač morala oglasiti veliko veliko prej. Kresalova je v medijsko-politični paniki pozabila, da je visoka državna uradnica, ministrica, plačo dobiva iz proračuna, ki ga polnijo davkoplačevalci, in da enostavno mora stopiti pred javnost; ne pa, da jo brani Miro Senica.
Kar pa zadeva pieteto, ugled in dostojanstvo pokojnega Baričeviča, svojcem lahko sporočimo naslednje: Iskreno sožalje … svetujemo pa, da pred zadnjim razmislekom o vaših tožbah izplačate pravično odškodnino sodržavljanu Stanislavu Megliču, ki so ga psi pokojnega Baričeviča oklali pred štirimi leti, njegov sodni proces zaradi odškodnine (kjer mora skoraj dokazovati, da so psi grizli njega, ne on njih, medtem ko se je pokojni Baričevič pričanju naravnost izogibal) pa se ne premakne nikamor.
Prepričan sem, da bo to za pieteto, ugled, dostojanstvo in mir pokojnika čisto dovolj ...


(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Afera Baričevič Sašo Baričevič Katarina Kresal miro senica Borut Pahor Barbara Brezigar Milan Pogačnik Tanja Starič Stanislav Meglič bojan požar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Svojci Baričeviča, v imenu pietete plačajte odškodnino državljanu Megliču!