objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 11. februar 2010 ob 09:35

Politično ozadje: perverzna afera Baričevič najbolj škoduje Katarini Kresal
Sporočilo afere državljanom je, da slovenska elita ni samo skorumpirana, ampak tudi perverzna
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Kljub glasnim zahtevah po odstopu ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika (res ni jasno, zakaj profesor Pogačnik odstopa predsedniku vlade Borutu Pahorju vsaj ne ponudi, njegovo trmasto vztrajanje na ministrskem stolčku je namreč izrazito neevropska politična drža) se – po spletnih forumih in odzivu javnosti sodeč  - afera Baričevič dobesedno lepi na LDS in Katarino Kresal.
To sploh ne preseneča; eden od glavnih akterjev pravno sporne (menda celo nezakonite) vrnitve psov pokojnemu Baričeviču je pač odvetnik Miro Senica, življenjski sopotnik ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal. Odvetnik Senica v javnosti že tako ali tako spodbuja raznorazne občutke in očitke (njegov imidž, zasluženo ali ne, je medijsko razvpit z močno poudarjeno negativno konotacijo), Kresalova pa znotraj afere Baričevič nenavadno molči, čeprav sicer daje izjave za vsako malenkost in ob vsaki priložnosti.
Po drugi strani je v zadnjem času prišlo do tako imenovane "medijske zasičenosti" Katarine Kresal, predvsem po zaslugi rumenega tiska (ženskih revij), kar že povzroča kontra učinek. Po nenavadni seriji tabloidnih nagrad brez primere v slovenski politiki (Kresalova je v rekordnem času postala Obraz leta, Slovenka leta ... v režiji ljubljanskega založniškega podjetja Delo Revije, ki ga je lastnik in tranzicijski podjetnik Matej Raščan zapufal za okroglih 27 milijonov evrov, kar sproža namige, da Kresalovi in Senici ponuja medijske usluge za finančno sanacijo podjetja; in ljudje govorijo, da je Senica oba naslova Kresalovi enostavno – kupil) je medijsko pojavljanje Kresalove priplezalo do kritične točke, ko se je projekt enostavno obrnil navzdol. Zdaj, v aferi Baričevič, ko bi Kresalova, kot notranja ministrica, res morala nekaj tehtnega reči, pa menda smuča?!
Če je torej afera Baričevič za Kresalovo nekakšna Ultra (morda ji na kocki visi celo politična kariera), to še najbolj ustreza njenemu liberalnemu konkurentu – stranki Zares in Gregorju Golobiču. Pri aferi Baričevič njegovi Zaresovci molčijo kot grob (domžalska poslanka Cveta Zalokar Oražem, denimo, bi lahko kaj rekla), potihem pa se muzajo … kot še nekaj drugih slovenskih politikov.
Kar pa je tek na kratke proge. Tragično sporočilo afere Baričevič, kot ga razume povprečni slovenski državljan, ki ga vedno bolj sesuva ekonomska kriza, je namreč bolj ali manj jasno: slovenska elita ni samo skorumpirana, ampak tudi perverzna.
(Bojan Požar)
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milana Pogačnika Borutu Pahorju Katarino Kresal miro senica Matej Raščan Gregorju Golobiču Cveta Zalokar Oražem (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Politično ozadje: perverzna afera Baričevič najbolj škoduje Katarini Kresal