objavi na
pozareport.si

forum

Petek, 12. februar 2010 ob 07:12

Žalostno, umili so si roke: bizarna obdukcija Baričevičevih bulmastifov!
Miro Senica odvetnik Kinološke zveze, veterinarska uprava pa salomonsko trdi, da podatkov o morebitni zlorabi Baričevičev psov ni, ker tega pri obdukciji policija, neverjetno, ni posebej naročila
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Pri obdukciji napadalnih psov pokojnega zdravnika Saša Baričeviča veterinarji Nacionalnega veterinarskega inštituta niso ugotovili, ali so bili psi zlorabljeni ali drogirani, ker - pomislite - tega policija ni posebej naročila?! "Podatkov, ali so bili psi zlorabljeni ali zadrogirani, ni, saj policija tega ni posebej naročila," se je glasilo včerajšnje skopo sporočilo veterinarske uprave, ki ga je medijem posredoval tudi tiskovni predstavnik Vursa Matjaž Emeršič. Popolno poročilo veterinarske patologije o obdukciji treh bulmastifov pa naj bi bilo znano danes.
Pri tem je zanimivo, da je direktorica Vursa Vida Čadonič Špelič še včeraj zvečer na ves glas zatrjevala (na Kanalu A in Info TV), da bodo izsledki obdukcije znani danes oziroma do konca tedna in da "ne bodo ničesar prikrili", medtem pa je tiskovni predstavnik Vursa Emeršič medijem že veselo razlagal ugotovitve poročila.
Zakaj policija pri obdukciji ni posebej zahtevala (naročila) podatkov, ali so bili psi zlorabljeni, bo morda znano danes. Je pa to skrajno nenavadno in čudno, saj je v medijih vedno več namigov, da je bil povod za napad psov zloraba, kar javno trdi tudi nekaj znanih kinologov, policija pa naj bi med afero Baričevič celo preiskovala sum mučenja (njegovih) živali. Po neuradnih informacijah časnika Dnevnik naj bi "prvi izidi patoanatomske preiskave, opravljene na Nacionalnem veterinarskem inštitutu, kazali na spremembe na anusih vseh treh bulamstifov, pri Atosu naj bi bil anus celo odprt." Medtem pa ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal in generalni direktor policije Janko Goršek še vedno vztrajno molčita, čeprav je slovenska javnost že hudo razburjena. Ker bodo bulmastife kmalu kremirali, bodo vsi dokazi o morebitni zlorabi Baričevičevih psov tudi za vekomaj izginili.
Mimogrede, minister za kmetijstvo Milan Pogačnik je bil vrsto let predstojnik inštituta za patologijo veterinarske fakultete, ki opravlja obdukcijo famoznih Baričevičevih bulmastifov.

				Oseba, ki naj bi javnosti posredovala fotografijo razmesarjenega Baričeviča (zanimivo, da jo je prvi objavil nek ruski spletni portal), naj bi za seboj pustila močno elektronsko sled.			Oseba, ki naj bi javnosti posredovala fotografijo razmesarjenega Baričeviča (zanimivo, da jo je prvi objavil nek ruski spletni portal), naj bi za seboj pustila močno elektronsko sled.


Na spletu pa so se pojavile tudi tehnične informacije o razvpiti fotografiji, posneti na kraju Baričevičeve smrti, na Oražnovi ulici 11. Slika zanesljivo ni fotomontaža, v javnost naj bi prišla preko MMS, narejena pa je bila z mobilnim aparatom Nokia 6303 Classic. Skrivnostna oseba, ki naj bi javnosti posredovala fotografijo razmesarjenega Baričeviča (zanimivo, da so jo je prvi objavil nek ruski spletni portal), naj bi za seboj pustila dovolj vidno elektronsko sled. To osebo mrzlično iščejo ljubljanski kriminalisti, kar pa menda ne bi smel biti velik problem. Za identifikacijo je čisto dovolj, da zberejo podatke od mobilnih operaterjev, kdo vse uporablja Nokio 6303 Classic in je bil tisti usodni torek popoldne v Baričevičevi hiši v Rožni dolini.
Policija naj bi preiskovala tudi smrt zdravnice Zore Roter, pokojne življenjske sopotnice Saša Baričeviča. Gre za namige in ugibanja (tudi v medijih), da je Roterjeva naredila samomor. Zdravnica naj bi sicer doma uradno doma padla po stopnicah, vendar policijskega ogleda takrat ni bilo, kar je spet izjemno nenavadno. Ljubljanska policija trenutno, po lastnih navedbah, "preverja okoliščine tega primera."
Na dan prihajajo tudi novi podatki, ki dokazujejo tesno prepletenost Mira Senice, odvetnika in prijatelja pokojnega Baričeviča, s Kinološko zvezi Slovenije. Na kinološki zvezi so nam potrdili, da je v času prejšnjega predsednika KZS Denisa Kuzelja večino odvetniških poslov KZS opravljala odvetniška pisarna Mira Senice. Uradna odvetniška pisarna KZS po novem pa je odvetniška pisarna Csipö & Kozamernik. Velik vpliv na kinološko zvezo naj bi imel tudi kinolog Rajko Rotner, dober prijatelj Denisa Kuzelja in stric Katarine Kresal, kar smo razkrili že včeraj. Ker so se napadi Baričevičevih bulmastifov in sumljivi pravni postopki vračanja psov lastniku Baričeviču dogajali prav v tem času (od leta 2006 do 2009), naj bi Miro Senica, preko Kuzelja in Rotnerja, vplival na izbor članov tako imenovanih ekspertnih komisij Vursa, predvsem sporne "tretje komisije", ki je tudi odločila, da se bulmastifi vrnejo Baričeviču. Včeraj se je tudi izkazalo, da Baričevič sploh ni bil pravi lastnik razvpitih bulmastifov, ampak so bili nevarni psi še vedno pisani na pokojno zdravnico Zoro Roter, Baričevič pa prepisa ni uredil. Povedano drugače, pokojni zdravnik Saša Baričevič sploh ni imel nobene pravne legitimacije (pravnega interesa), da bi pse lahko zahteval nazaj ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Afera Baričevič Sašo Baričevič Matjaž Emeršič Vida Čadonič Špelič Katarina Kresal Janko Goršek Milan Pogačnik Zora Roter miro senica Denis Kuzelj Rajko Rotner

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Žalostno, umili so si roke: bizarna obdukcija Baričevičevih bulmastifov!