objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 4. februar 2010 ob 08:51

Mate presenetljivo predsednik, Žiga Turk proti županu Jankoviću
Nekdanji Janšev minister za notranje zadeve prevzel vodenje ljubljanskega odbora SDS
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Kljub nekoliko drugačnim napovedim, da bo novi predsednik ljubljanskega odbora SDS postal nekdanji minister za razvoj Janševe vlade Žiga Turk, ki jeseni končuje mandat generalnega sekretarja Evropske komisije za premislek, se to ni zgodilo; na sinočnji konferenci mestnega odbora so za predsednika – enoglasno – izvolili Dragutina Mateja, nekdanjega ministra za notranje zadeve in političnega sekretarja SDS. Turk je bil izvoljen v izvršilni odbor, prav tako ambiciozni Anže Logar, nekdanji direktor Urada za informiranje in mednarodni tajnik SDS, ki si je (tudi) zelo prizadeval postati predsednik ljubljanskega odbora.
Med bolj znanimi imeni, ki so pristali v izvršilnem odboru, so nekdanji predsednik nadzornega sveta Telekoma Matjaž Janša, nekdanji direktor Elesa Vitoslav Türk, bivši piarovec Janševe vlade Jernej Pavlin in celo nekdanji direktor Belinke Marjan Cerar, ki je pred leti kandidiral za predsednika republike. V novem vodstvu pa pričakovano ni prejšnjega predsednika mestnega odbora Petra Sušnika (dva dni pred konferenco je napovedal odhod iz aktivne politike) in vodje svetniške skupine SDS Dimitija Kovačiča. Po končani konferenci so iz vodstva SDS sporočili, da je "bila volilna konferenca MO SDS Ljubljana – v skladu s Statutom SDS in sklepi Izvršilnega odbora SDS - sklicana zaradi nezadovoljivega delovanja MO SDS Ljubljana in neizpolnjevanja zastavljenih nalog in ciljev odbora. Kljub temu da se številni člani trudijo po svojih najboljših močeh, rezultati v celoti niso dosegali povprečja, ki ga dosega SDS v državi." Da bo lider opozicijske SDS Janez Janša pred jesenskimi lokalnimi volitvami temeljito počistil sceno SDS v prestolnici, smo na našem portalu napovedali že pred konferenco, in to se je tudi zgodilo.

Po naših informacijah Žiga Turk ostaja najresnejši kandidat za ljubljanskega župana na listi SDS; v Janševi stranki tako računajo, da bo v drugem krogu županskih volitev v Ljubljani prišlo do velikega obračuna med njihovim Turkom in Zoranom Jankovićem.
Mimogrede, Dragutin Mate, ki dan pred konferenco ni dvigoval (mobilnih) telefonov, saj naj bi bil – zaradi priprav na sinočnjo konferenco - cel dan na sestankih, se je na zadnjih parlamentarnih volitvah za poslanca državnega zbora potegoval v Mariboru. Po nekaterih informacijah je bila letos jeseni v igro celo njegova kandidatura za mariborskega župana na listi SDS, vendar so se stvari očitno obrnile povsem drugače.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
žiga turk Dragutina Mateja anže logar Matjaž Janša Vitoslav Türk Jernej Pavlin Marjan Cerar Petra Sušnika Dimitija Kovačiča Janez Janša Zoranom Jankovićem

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mate presenetljivo predsednik, Žiga Turk proti županu Jankoviću