objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 5. februar 2010 ob 07:11

Jaša Otrina, vodjo ljubljanskega baleta, bodo kaj kmalu zamenjali
Novi ravnatelj opere in baleta Mitja Bervar išče umetniškega vodjo, ki naj bi ljubljanski balet popeljal v Evropo
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Jaši Otrinu, umetniškemu vodji ljubljanskega baleta, so šteti dnevi. Mitja Bervar, novi ravnatelj Opere in baleta, nam je sicer zanikal govorice, da naj bi Otrina menjaval zaradi njegovih političnih preferenc, ker naj bi bil preblizu politični desnici (Otrin je umetniški vodja postal v času Janševe vlade, imenoval pa ga je nekdanji ravnatelj Kristjan Ukmar, ki ga je inštaliral Janšev minister za kulturo Vasko Simoniti), je pa dejal, da "opravlja določene pogovore, ki bodo pripeljali do takšnih kadrovskih rešitev, da bo ljubljanska opera in balet bolj vpeta v evropske kulturne tokove. Več ne morem povedati, bo pa vse jasno v prihodnjih tednih, najkasneje maja," zagotavlja Bervar. Na naše vprašanje, ali to pomeni, da lahko mesto umetniškega vodje ljubljanskega baleta zasede tudi kakšen tujec, Bervar prikimava, zanikal pa je možnost, da bi Otrina zamenjal razvpiti zagrebški koreograf Dinko Bogdanić, ki je, spomnimo, pred leti že bil v igri za "Otrinovo mesto".
Jaši Otrinu naj bi očitali tudi pretirano forsiranje njegove žene, balerine Bojane Nenadović Otrin, ki naj bi jo Otrin, tudi v imenu ljubljanske umetniške hiše, menedžeriral na vse možne načine. "Kar je preveč je preveč," je slišati v baletnih krogih. Je pa Otrin zanikal govorice, da naj bi njegova žena dobila eno od letošnjih nagrad Prešernovega sklada, kjer je član upravnega odbora spet Jaš Otrin. "Sploh ni bila v nobeni kombinaciji," pravi Otrin.


Pri tem je zanimivo, da bo moral Otrin oditi kljub simpatijam, ki naj bi jih do njega kazala ali čutila ministrica za kulturo Majda Širca; po naših informacijah naj bi bil Otrin ministrici všeč tudi osebno, kot moški … eni celo namigujejo, da naj bi se Majda Širca v Jaša Otrina "malo zacopala".
Mitja Bervar, znan kot nekdanji generalni sekretar Društva slovenskih skladateljev in mož Sonje Kralj Bervar, dolgoletne uradnice na ministrstvu za kulturo, zdaj vodje sektorja za Evropske zadeve in kulturni razvoj, pa je že pred imenovanjem za ravnatelja SNG Opere in baleta (4. januarja letos), v vlogi vršilca dolžnosti ravnatelja, tik pred silvestrovim izvedel nekatere kadrovske menjave. Tako je odstavil tiskovno predstavnico Opere in baleta Natašo Jelič (ki naj bi bila preveč naklonjena Jaši Otrinu) in namesto nje angažiral nekdanjega televizijskega voditelja Roberta Celestino; slednji je nazadnje vodil propadlo osrednjo informativno oddajo Info 12 na Info TV (skupaj z Evo Longyko Marušič). Celestina nima nobeni piarovskih ali gledaliških izkušenj, je pa prijatelj Mitje Bervarja, trdijo naši viri. Našati Jelič pa je Celestina ponudil honorarno delo asistentke Roberta Celestine. Pri tem je zanimivo, da je Jeličeva tudi doslej delo piarovke opravljala pogodbeno, medtem ko je Bervar prijatelju Celestini takoj ponudil redno delovno razmerje.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jaši Otrinu mitja bervar Janševe Kristjan Ukmar Vasko Simoniti Dinko Bogdanič Bojane Nenadovič Otrin Majda Širca Sonje Kralj Bervar Natašo Jelič Roberta Celestino Evo Longyko Marušič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Jaša Otrina, vodjo ljubljanskega baleta, bodo kaj kmalu zamenjali