objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 2. februar 2010 ob 07:53

Elektro Ljubljana: SD, LDS ali Zares? Tatalovič, eks Gio, pa v Geoplin
Nekdanji predsednik uprave Gio Savo Tatalovič postal svetovalec uprave v Geoplin Plinovodi
2010 Pozareport

Odpri galerijo

V sredo ali najkasneje četrtek bo znano, kdo bo novi predsednik uprave Elektro Ljubljana; za zdaj pa je že jasno, da se za to mesto (gre pač za vodilno funkcijo v največjem slovenskem elektrodistribucijskem podjetju) zakulisno močno spopadajo tri največje vladne stranke (Socialni demokrati, Zares in LDS), svojega kandidata pa očitno podpira tudi ljubljanski župan Zoran Janković.
Največ "zmede" naj bi naredila prijava Gregorja Božiča, izvršnega direktorja prodaje na Elektru Ljubljana, ki po strokovni plati menda sodi med najresnejše kandidate (na razpis za novega prvega človeka Elektro Ljubljana se jih je prijavilo kar 11), koalicijsko neusklajeno pa naj bi ga prijavila in podpirala LDS. Naši viri iz stranke Zares pravijo, da Božič nima večjih možnosti, saj naj bi se ključni spopad odvijal med Andrejem Ribičem, predsednikom nadzornega sveta Elesa, in Gordano Višinski, nekdanjo članico uprave Darsa. Slednjo naj bi podpirala "stara garda SD", pa tudi razvpiti Marjan Rekar, član nadzornega sveta Elektro Ljubljana, in seveda njegovi lobisti. Ribiča pa naj bi bi forsirala minister za gospodarstvo Matej Lahovnik in direktor njegovega direktorata za energetiko Janez Kopač. Anonimka, ki se je pojavila ob izbiri novega predsednika uprave Elektro Ljubljana, Ribiču očita "preveč tesne vezi z Robertom Golobom, predsednikom uprave Gen-I, ki ga je vzel v službo, potem ko ga je nekdanji direktor Elesa Vitoslav Türk lustriral iz Elesa. Prehod iz Gen-I, ki je najresnejši konkurent Elektro Ljubljana, in eventualna kasnejša vrnitev v sistem Gen-I (potem ko bi spoznal delovanje Elektra Ljubljana), bi Robertu Golobu lahko prinesla odločilno prednost notranjih informacij o delovanju konkurenta," trdijo pisci anonimke. Čeprav Andreju Ribiču "ne odrekajo dobrega poznavanja elektro scene".
Na razpis se je prijavil tudi dosedanji predsednik uprave Mirko Marinčič (na fotografiji), ki so ga, "po hitri zamenjavi direktorjev Elektra Maribor in Elektra Celja, mnogi že videli kot naslednjo žrtev Pahorjevega kadrovskega cunamija", še piše anonimka. Zdaj pa Marinčiča podpira ljubljanski župan Janković.
Po pisanju anonimke naj bi eden od kandidatov za novega predsednika uprave Elektro Ljubljana imel na sedežu Elektra "celo ljubico, ki bi znala odvračati njegovo pozornost od dela," nagajivo dodajajo pisci anonimke. 
V energetiki pa se je v ponedeljek zaposlil tudi nekdanji direktor družbe Gio (inženiring in aviacija) Savo Tatalovič. Postal je svetovalec predsednika uprave Geoplin Plinovodi Marjana  Eberlinca. Tataloviča naj bi na Geoplinu Plinovodi angažirali predvsem zaradi njegovega poznavanja ruskega tržišča.
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Gregorja Božiča Andrejem Ribičem Gordano Višinski Marjan Rekar matej lahovnik Janez Kopač Robertom Golobom Vitoslav Türk Mirko Marinčič Savo Tatalovič Marjana  Eberlinca Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Elektro Ljubljana: SD, LDS ali Zares? Tatalovič, eks Gio, pa v Geoplin