objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 1. februar 2010 ob 08:14

Dejana Štancerja, lažnega lobista SD, naj bi vrgli iz rotary kluba
Blefi in prevare: kobajagi prijatelj ministra Igorja Lukšiča je ponavljal sedmi razred osnovne šole
2010 Pozareport

Odpri galerijo


Nekaj ur po objavi našega članka o famoznih lumparijah mariborskega "bleferja in prevaranta" Dejana Štancerja (podobno zgodbo je v brezplačniku Dobro jutro objavil še mariborski reporter Marko Pigac), je završalo tudi med člani Rotary Cluba Maribor Lent, kjer se zdaj že zloglasni Štancer pojavlja kot eden izmed medijsko najbolj izpostavljenih gospodov.
Mimogrede, Rotary Club Lent so ustanovili 15. aprila 2009, pod patronatom predsednika Rotary Cluba Maribor ter nekdanjega ministra za malo gospodarstvo in turizem Janka Razgorška. Mesto ob Dravi ima sicer bogato rotarijsko tradicijo, najbolj znan mariborski rotarijec pa je pokojni telovadec in olimpionik Leon Štukelj.
Po naših informacijah naj bi šest vplivnih rotarijcev in članov Rotary Cluba Maribor Lent že danes predlagalo Štancerjevo izključitev, formalno predvsem zaradi njegovega laganja o izobrazbi. Rado Wutej, predsednik Rotary Cluba Maribor Lent in ravnatelj Osnovne šole Rada Robiča iz Limbuša, pa se je zavil v molk. Na mobilni telefon se ni oglašal, na SMS-sporočila ni odgovarjal. Kakorkoli, več naj bi bilo znano danes ali pa vsaj v prihodnji dneh, je pa že zdaj jasno, da zloglasni Dejan Štancer za štajerske rotarijce pomeni precejšnjo sramoto.
Če bodo Dejana Štancerja izključili iz članstva rotarijcev, bo to sicer redek presedan. Spomnimo, pred leti so iz članstva lionsev v Celju izključili razvpitega slikarja in lobista Jureta Jurčka Cekuto, ker menda ni plačeval članarine. Štancer napovedane razrešitve v soboto za naš portal ni hotel komentirati.Minister za šolstvo in šport Igor Lukšič je po naših informacijah nekaterim svojim strankarskim kolegom in kolegicam hitel pojasnjevati, da on s tem tipom nima nič, saj naj bi se mu v Mariboru enostavno vedno nalepil. Naši mariborski viri pa trdijo, da temu ni čisto tako; Lukšič naj bi mu skrajno naivno nasedel, celo med rotarijce naj bi Štancerja sprejeli po Lukšičevem priporočilu. Ker ga je priporočil minister in dolgoletni rotarijec, ga tudi niso posebej pregledovali. Na velikega bleferja in nesramnega prevaranta Štancerja pa naj bi – po naših informacijah – Igorja Lukšiča že pred časom opozarjal poslanec mariborskih Socialnih demokratov Matevž Frangež, opozorila pa naj bi prejel tudi novopečeni komunikator Socialnih demokratov Denis Sarkić, ni pa znano, ali jih je posredoval Lukšiču. Kot smo razkrili v našem članku, se je Dejan Štancer "približal" tudi nekaterim drugim članom SD, denimo poslancu Antonu Colariču Coletu in generalnemu sekretarju vlade Milanu M. Cviklu. Da o Aljuši Pertinaču sploh ne govorimo. Dejan Štancer je svoj profil na Facebooku dobesedno prestrelil s fotografijami vodilnih Socialnih demokratov in sebe v njihovi bližini. Tudi po zmagi SD na parlamentarnih volitvah leta 2008 je na sedežu stranke rinil med predsednika Boruta Pahorja in poslanca Dušana Kumra, potem pa fotografijo vehementno javil na Facebooku.
Na Facebooku je objavil tudi priložnostno rokovanje z ministro za delo, družino in socialne zadeve Ivanom Svetlikom (stranka DeSUS), članek na našem portalu, ki je razkril njegove blefe in prevare, pa je pripisal negativni slovenski medijski sceni in opozicijski politiki Janeza Janše?!


Tako ni čudno, da je Štancer figuriral celo kot lobist SD. Direktorja Hitovega kazinoja Mond v Šentilju Gregorja Jezo, člana Janševe SDS, naj bi prepričal, da pozna novega predsednika uprave Hita Draga Podobnika, in da mu bo "zrihtal", da ga Podobnik ne bo zamenjal (čeprav se Podobnik in Štancer sploh ne poznata), kvazi lobistične usluge pa naj bi ponujal tudi predsedniku uprave Nove Kreditne banke Maribor Matjažu Kovačiču. Torej šefu banke, ki je blokirala transakcijski račun njegovega podjetja ADT Investicije d.o.o., in je zdaj v stečajnem postopku.


Medtem pa na dan prihajajo nove in nove bizarnosti rotarijca Dejana Štancerja. Tako je med drugim ponavljal sedmi razred na Osnovni šoli Veljka Vlahovića, ki se je kasneje preimenovala v Tabor II. Hodil je tudi na Osnovno šolo Ivana Cankarja. Ko je ponavljal razred, sta bila med njegovimi sošolci sedanji vodja Urada za kulturo in mladino na Mestni občini Maribor Aleš Novak in razvpiti mariborski holivudski igralec Jurij Bradač. Dejana Štancerja pa naj bi zdaj "izdali" celo njegovi dosedanji sodelavci, denimo Adriano Nemec, bivši lastnik propadle mariborske pizerije Bellagio, ki vodi oglaševanje BigScreen na Tržaški ulici, občasno pa honorarno dela v SNG Maribor. Adriano Nemec je bil šofer Štancerjevega BMW-ja, ko je Štancer, kot "uradni predstavnik Republike Kube", v Sloveniji gostil Leonarda Tamayo Núñeza, člana kubanskega parlamenta in nekdanjega sodelavca legendarnega Ernesta Che Guevare.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dejana Štancerja Marko Pigac Janka Razgorška Leon Štukelj Rado Wutej Jureta Jurčka Cekuto Igor Lukšič Matevž Frangež Denis Sarkič Antonu Colariču Coletu Milanu M. Cviklu Aljuši Pertinaču Boruta Pahorja Dušana Kumra Ivanom Svetlikom Janeza Janše Gregorja Jezo Draga Podobnika Matjažu Kovačiču Aleš Novak Jurij Bradač Adriano Nemec Leonarda Tamayo Núñeza Ernesta Che Guevare

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dejana Štancerja, lažnega lobista SD, naj bi vrgli iz rotary kluba