objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 29. januar 2010 ob 07:28

Andreja S. Grčar, ki sodi v prid tajkunom, hoče biti šefica sodišča!
Višja sodnica Andreja Sedej Grčar naj bi bila poslovno naravnana, sodi pa nestrokovno in škandalozno
2010 Pozareport

Odpri galerijo


Sodni svet je že začel ugotavljati, ali so podani pogoji za morebitno razrešitev predsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani Andreja Barage, zaradi nezakonitega preverjanja izpiskov telefonskih pogovorov zaposlenih na sodišču. Barago je zaradi tega že oglobila informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar, odločitev o zamenjavi Andreja Barage je sodnemu svetu prepustil minister za pravosodje Aleš Zalar, kazensko ovadbo zoper odgovorne za afero, torej Andreja Barago, pa naj bi po končani preiskavi vložili tudi ljubljanski kriminalisti.
Spomnimo, afera je izbruhnila decembra lani, ko je Baraga odredil pregled izpiskov službenih mobilnih telefonov zaposlenih, da bi ugotovil, kdo medijem posreduje informacije o preiskavi bombnega napada na sodnico Katarino Turk Lukan. Tako je nezakonito zbiral osebne podatke zaposlenih, zato je z mesta vodje kazenskega oddelka odstopila sodnica Lea Habjanič. Nezakonita preiskava Barage je namreč pokazala, da se Habjaničeva občasno po mobilnem telefonu pogovarja z novinarjem časnika Dnevnik Rokom Praprotnikom, ki je pisal o bombnem napadu na sodnico; vendar Praprotnik trdi, da je informacije dobil iz nekih drugih virov, sodnica Lea Habjanič pa naj bi bila njegova prijateljica.
Na vprašanje novinarjev, kdo bo ob njegovi morebitni zamenjavi vodil ljubljansko okrožno sodišče oziroma ali bo za naslednico predlagal trenutno podpredsednico Andrejo Sedej Grčar, Baraga odgovarja, da o tem še niso bile sprejete nobene odločitve ali predlogi, prav tako se menda še ne ve, ali bi Andreja Sedej Grčar sprejela položaj predsednice sodišča.
Naši viri iz ljubljanske sodne palače na Tavčarjevi ulici pa trdijo drugače; nekdanja honorarna stevardesa na Adrii Airways in okrožna sodnica Andreja Sedej Grčar naj bi bila "strašno ambiciozna" in si "blazno želi postati" predsednica sodišča. Čeprav ni edina podpredsednica, poleg nje je podpredsednica Okrožnega sodišča v Ljubljani namreč tudi višja sodnica Martina Erzin.
Po naših zanesljivih informacijah naj bi prav Andreja Sedej Grčar, skupaj s Tanjo Glogovčan, tiskovno predstavnico okrožnega sodišča, Barago nagovorila, naj odredi zloglasni pregled telefonskih izpisov mobilnih telefonov, dokaj naivni Baraga, ki ga je na funkcijo predsednika ljubljanskega sodišča imenoval bivši minister za pravosodje Lovro Šturm, pa je pristal. Naši viri še trdijo, da naj bi bila Andreja Sedej Grčar "precej poslovno naravnana", poleg pogostega kazanja nekoliko preobilnih nog v mini krilih po hodnikih sodišča menda odlično obvlada trače na slovenski medijski sceni, njeno sojenje v razvpiti kazenski tožbi nekdanjega dolgoletnega direktorja Stanovanjskega sklada Edvarda Ovna proti avtorju teh vrstic pa je pokazalo in dokazalo, da je sposobna soditi nestrokovno in škandalozno. Njeni prvi sodbi, ko mi je prisodila tri mesece pogojne zaporne kazni, so se čudili številni pravni strokovnjaki, eni pa so celo namigovali, da "je podkupljena". Tudi če bi to bilo res, tega žal ni mogoče dokazati, ostaja pa dejstvo, da je neženirano sodila v prid bivšega politika in stanovanjskega tajkuna; višje sodišče ji je sodbo dvakrat spremenilo, drugič tudi pravnomočno.
Zato bi bil zares prvovrsten pravosodni škandal, če bi sodnica kova Andreje Sedej Grčar na koncu postala še predsednica Okrožnega sodišča v Ljubljani.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andreja Barage nataša pirc musar Aleš Zalar Katarino Turk Lukan Lea Habjanič Rokom Praprotnikom Andrejo Sedej Grčar Martina Erzin Tanjo Glogovčan lovro šturm Edvarda Ovna

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Andreja S. Grčar, ki sodi v prid tajkunom, hoče biti šefica sodišča!