objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 21. januar 2010 ob 08:26

Miro Senica se je vrnil v Laško, Stojan Zdolšek padel v anonimnost
Odvetnik Miro Senica (ne) bo prodajal mariborski časnik Večer
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljani odvetnik Miro Senica nam je potrdil, da je njegova odvetniška pisarna, skupaj z revizorsko hišo KPMG Slovenija, pripravila pregled mariborskega založniškega podjetja Večer in teaser za potencialne kupce, demantiral pa govorice, da naj bi bil sodeloval tudi pri sami prodaji časnika. To bo peljala posebna komisija lastnikov Večera, ki jo po naših informacijah vodi predsednik nadzornega sveta Mercatorja Robert Šega, znan kot nekdanji svetovalec bivšega prvega človeka Pivovarne Laško Boška Šrota; spomnimo, Šega in Šrot sta se pozneje poslovno razšla.
Miro Senica pa se je tako "poslovno vrnil v Laško", potem ko je s Pivovarno Laško sodeloval pri razvpiti pivovarski vojni z belgijskim Interbrewom - za Pivovarno Union. Senico je iz Laškega pozneje izrinil Stojan Zdolšek, ki pa je v zadnjih nekaj mesecih, po velikem padcu tajkuna Boška Šrota, iz najbolj vplivnega slovenskega odvetnika tako rekoč poučno poniknil v anonimnost.
Ponudbo za nakup Večera naj bi posredovali približno 200 potencialnim kupcem v Soveniji in tujini, po nekaterih ocenah pa naj bi bil Večer vreden med 4 in 18 milijoni evrov.
Večinski lastnik Večera, ljubljansko časopisno in založniško podjetje Delo, mora Večer, na podlagi odločbe Urada za varstvo konkurence, prodati še letos, sicer pa naj do konkretne prodaje prišlo jeseni, trdijo naši viri. Med kupci se omenjajo avstrijska Styria (Žurnal24), Investicijskega sklad kreativne industrije, ki ga vodi solastnik mariborske oglaševalske in piarovske agencije Spem Božidar Novak, pa tudi mariborski župan Franc Kangler, ki naj bi za nakup Večera "štrikal" nekakšen konzorcij podjetij, na čelu z gradbeno firmo MTB.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
miro senica Robert Šega Boška Šrota stojan zdolšek Božidar Novak Franc Kangler

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Miro Senica se je vrnil v Laško, Stojan Zdolšek padel v anonimnost