objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 22. januar 2010 ob 08:50

Saša Einsiedler sredi zakonske krize na televizijo, Boštjan Romih odhaja
Urednik Petar Radović trdi, da je študentska sponzorska pogodba za oddajo Hri-bar škodljiva
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Z nenadnim in nepričakovanim prestopom zvezdnika TV Slovenije Petra Polesa na Pop TV, kjer bo voditelj novega resničnostnega šova Slovenija ima talent, in tihi ukinitvi popularne, vendar izjemno drage nedeljske oddaje As ti tud not padu?! (Pop TV), vključno z Ladom Bizovičarjem in Jurijem Zrnecom (slednja sta sicer menda precej skregana, zato naj bi jima ukinitev oddaje celo ustrezala), se najnovejši medijski premiki znotraj elektronskih medijev očitno šele prav začenjajo.
Petru Polesu se bo kot sovoditelj oddaje Slovenije ima talent najverjetneje pridružil igralec Klemen Slakonja, nekdanji voditelj oddaje TLP na TVS, ki zadnje čase tabloidne medije polni predvsem z intimno romanco s poročeno kolegico, igralko Ivo Kranjc; speljal jo je kolegu igralcu Aljoši Ternovšku. Klemen Slakonja je pred časom za naš portal zanikal informacije, da prestopa na Pop TV, je pa priznal, da se marsikaj govori.

Na javno RTV Slovenija pa se – med hudo zakonsko krizo, zapustil jo je namreč mož Tilen Pusar, ki z drugo žensko pričakuje otroka – vrača Saša Einsiedler, ki bo skupaj z igralcem in nekdanjim športnim plesalcem Domnom Valičem, članom Mestnega gledališča ljubljanskega, vodila novo sobotno glasbeno oddajo z naslovom  Parada. Oddaja bo podobna nekdanji oddaji Zvezde plešejo, na spored prihaja marca, vodenje oddaje pa je odgovorni urednik razvedrilnega programa Petar Radović najprej ponujal Petru Polesu.

Da bi zapustil jutranji program Radio 1, pa razmišlja Boštjan Romih, sicer voditelj petkove izjemno gledane televizijske oddaje Na zdravje!  (TVS). Romih pravi, da to nima zveze s prihodom Marka Potrča, ki je pred nekaj dnevi podpisal pogodbo z lastnikom Radia 1 Leom Oblakom, za mesto tretjega voditelja (poleg Ivjane Banič) in producenta jutranjega programa, bil naj bi preprosto preutrujen. Potem ko bo s Potrčem (ta v novo službo pride februarja) in Baničevo nekaj časa skupaj vodil jutranji program, se bo odločil, kako naprej. Mnogi so sicer prepričani, da je Oblak s Potrčem "poskrbel za postopni odhod Romiha", poleg tega je pričakovati, trdijo isti viri, da bo Marko Potrč kot producent kmalu začel povzročati neprijetne konflikte znotraj uredništva Oblakovega Radia 1. Tak je pač Potrč, pravijo.
Na RTV Slovenija pa še vedno odmeva famozna sponzorska pogodba Študentske organizacije Univerze v Ljubljani za sobotno oddajo Hri-bar na prvem programu TVS. Petar Radović trdi, da je pogodba, po kateri naj bi ŠOUL plačeval 4 tisoč evrov na oddajo, za reklamiranje tako imenovane Šouvizije, to je nove študentske spletne televizije, "škodljiva za TV Slovenija, zato je on ne bi podpisal. Nesprejemljivo je," pravi Radović, da oglaševalci ali sponzorji "diktirajo programsko shemo", nenavadno pa je tudi priznanje predsednika ŠOUL Jerneja Štromajerja, da so se (očitno z urednikom oddaje Bojanom Krajncem?!) dogovorili, da bodo "sodelovali pri ustvarjanju vsebin", kar je Štromajer povedal za Žurnal24. Določil pogodbe RTV in "študentje" nočejo razkriti javnosti, molči pa tudi resorni minister za visoko šolstvo in predsednik stranke Zares Gregor Golobič. Radović nam je še pojasnil, da gre za tako imenovano "marketinško pogodbo"; kot smo ekskluzivno že poročali, je takoj po podpisu pogodbe urednik oddaje Hri-bar Bojan Kranjc pisno zahteval 2800 evrov mesečno dodatnega honorarja za pripravo oddaje, kar pa Radović menda ne bo podpisal.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Petra Polesa Ladom Bizovičarjem Jurijem Zrnecom Klemen Slakonja Ivo Kranjc Aljoši Ternovšku Tilen Pusar saša einsiedler Domnom Valičem Petar Radović Boštjan Romih Marka Potrča Leom Oblakom Ivjane Banič Jerneja Štromajerja Bojanom Krajncem Gregor Golobič marketinško pogodbo

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Saša Einsiedler sredi zakonske krize na televizijo, Boštjan Romih odhaja