objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Četrtek, 21. januar 2010 ob 07:21

Trenutek resnice: Jonasa niso več hoteli, rešila naj bi ga firma Tuš
Programski direktor TV3 Mureškić za novo sezono licenčne oddaje ni več hotel angažirati Žnidaršiča, ker naj bi se nekorektno vedel
2010 Pozareport

Odpri galerijo


Spomladi se na program komercialne televizije TV3 vrača licenčni psihološki kviz Trenutek resnice, posneli pa bodo šestnajst nadaljevanj.
Spomnimo, gre za oddajo, kjer se tekmovalci pred nastopom v oddaji srečajo s poligrafom oziroma detektorjem laži (to je verzija, ki so jo izbrali na TV3, v inačici oddaje, ki jo predvajajo v nekaterih drugih državah, namreč testiranje s poligrafom poteka med samo oddajo, v živo), televizijska ekipa pa jim zastavi, kot pravijo na TV3, "več kot šestdeset vprašanj, povezanih z življenskim slogom, izkušnjami in prepričanji. Med samo oddajo tekmovalec ponovno dobi 21 istih vprašanj, njegovi iskreni odgovori pa vodijo do glavne nagrade – 50 tisoč evrov." No, nagrade v tej višini lani na TV3 niso izplačali nobenemu tekmovalcu.
Trenutek resnice bo ponovno vodil že nekajkrat upokojeni televizijski voditelj Jonas Žnidaršič. Po naših informacijah pa Žnidaršiča ni več hotel angažirati programski direktor TV3 Amir Mureškić (sicer dober prijatelj odgovornega urednika razvedrilnega programa TV Slovenije Petra Radovića), ker naj bi se Jonas med prvo serijo oddaj vedel neprofesionalno in neresno. Toda Žnidaršiča naj bi v oddajo vrnil eden od glavnih sponzorjev oddaje Engrotuš; naši viri trdijo, da naj bi s celjskega Engrotuša po telefonu poklicali direktorico TV3, Beograjčanko Majo Grčić, in ji zabičali, da mora vodenje Trenutka resnice spet prevzeti Jonas Žnidaršič. Tiskovni predstavnik TV3 Uroš Štanc nam je na vprašanje, ali držijo govorice, da programski direktor TV3 Mureškić ni (več) hotel imeti Jonasa Žnidaršiča, zaradi nekorektnega vedenja med prvim sklopom oddaje, vendar je Jonasov angažma zahteval oglaševalec Engrotuš, odgovoril precej na splošno: "Licenčna oddaja Trenutek resnice je v prvi sezoni televiziji TV3 prinesla smele in pričakovane rezultate gledanosti. K temu je v enaki meri prinesla tako izbira televizijskega voditelja kot strokovno delo ustvarjalne ekipe. Na tej podlagi se je TV3 skupaj s televizijskim voditeljem odločila obnoviti sodelovanje tudi v drugi sezoni."
Na naše vprašanje, ali držijo informacije, da naj bi Žnidaršič dobil 3 tisoč evrov na oddajo, pa Štanc odgovarja, da je "dogovor o sodelovanju med TV3 in televizijskim voditeljem Jonasom Žnidaršičem zaupne narave, zato podatkov o višini honorarja ne razkrivamo." Slišati je namreč, da naj bi se Jonas sam hvalil z višino honorarja, ki naj bi ga pokasiral na TV3; kar verjamemo, saj se je – denimo članom uredništva oddaje Hri-bar, menda prav tako hvalisal, kako "on zna z Radovićem", od katerega naj bi zelo dober denar potegnil za vodenje kviza Lepo je biti milijonar na TV Slovenija.
Bo pa Jonasa Žnidaršiča, ki si bo moral za potrebe Trenutka resnice kmalu obriti famozno brado, v prihodnjih tednih močno zabasal čas. Do 1. aprila letos (pa to ni prvoaprilska šala) mora namreč dokončati projekt nadaljevanke Prebrisani (po novem se ji reče Prepisani) na spletnem portalu Vest.si. Za nadaljevanko (je hkrati scenarist, režiser in igralec) je namreč prejel 50 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja, na tako imenovanem avdiovizualnem razpisu za leto 2009 (Ministrstvo za kulturo), denar pa je šel na račun ljubljanskega zasebnega podjetja Vest d.o.o., kjer je Žnidaršič eden izmed solastnikov. Z ministrstva za kulturo, ki ga vodi Majda Širca, so nam sporočili, da je pogodbeni datum dokončanja projekta 1. aprila 2010; kot je razvidno iz spletne strani Vest.si, pa je Žnidaršiču doslej uspelo lenobno posneti zgolj in samo "špico" nadaljevanke. Ker je na svoji spletni strani za (ne)delo pri "delanju" Prebrisanih (Prepisani) dobival hude pripombe, je Jonas nenormalno bojazljivo ukinil celo spletne komentarje, na Siolovem Blogosu pa jih, kot pravijo, nenehno cenzurira.

Vodstvo TV3 nam je tudi zanikalo govorice, da naj bi imeli velike težave s castingom, ker ne morejo dobiti primernih in dovolj zanimivih kandidatov. Naši viri namreč trdijo, da se (ker poligraf ali detektor laži ni sestavni del oddaje) prijavljajo ljudje, ki si bizarna dogajanja iz kobajagi njihovih življenj enostavno zmišljujejo, da bi pač prišli do denarja. Uroš Štanc pa pravi, da je bila "prva sezona oddaje Trenutek resnice pri gledalcih več kot pozitivno sprejeta (podatki o gledanosti kažejo, da je šlo za najbolj gledano oddajo, odkar TV3 obstaja v sedanji lastniški in organizacijski strukturi; op. Štanca), temu primerni so tudi odzivi kandidatk in kandidatov, ki bi želeli nastopiti v oddaji. Ustvarjalna ekipa oddaje v prihodnjih dneh začenja s postopkom izbora kandidatov, še vedno pa se tekmovalci lahko prijavijo."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jonas Žnidaršič Amir Mureškić Petra Radovića Majo Grčić Uroš Štanc Majda Širca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Trenutek resnice: Jonasa niso več hoteli, rešila naj bi ga firma Tuš