objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 19. januar 2010 ob 08:19

Na Zlati lisici Cekuta in Šrot, Pahorjevih ministrov le za vzorec
Manjkala je tudi ljubljanska poslovno-finančna elita, so pa zato veselo paradirali Štajerci
2010 Pozareport

Odpri galerijo

Med VIP gosti sobotnega veleslaloma za Zlato lisico je bil tudi slikar in lobist Jure Jurček Cekuta, eden izmed tako imenovanih osumljencev v razvpiti aferi Patria. Pred tremi tedni se je vrnil iz Združenih držav Amerike, kjer je na slovitem Art Basel Miamiju prodajal svoje slike. Pravi, da so reprodukcije šle za pet tisoč, originali pa za 100 tisoč dolarjev. Koliko jih je prodal, noče povedati, se pa na toplo Florido vrača prihodnji teden.
Odlično zanj; še posebej, ker hkrati menda pospešeno piše avtobiografsko knjigo, ki naj bi bila njegova "resnica o Patrii". Sta pa Cekuta in Boško Šrot (glej rubriko Bilo je nekoč v Sloveniji) zagotovo zadnja, s katerima bi se na Zlati lisici želeli slikati pripadniki top slovenske politične elite.
Slednji so se letošnjemu Vipu ob Zlati lisici v smučarski areni pod Pohorjem – morda tudi zaradi inkriminiranih Cekute in Šrota – precej izognili. Od Pahorjeve vlade sta se tako pojavila samo ministra Igor Lukšič (v družbi njegove predstavnice za odnose z javnostmi in vedno bolj opazne visoke blondinke Mojce Grobelnik) in Patrick Vlačič, drugi pač ne. Gregor Golobič, kot pravi kolumnist Marko Crnkovič, "očitno ne izziva" (v teh kriznih časih je pojavljanje v kulinarično bogato založenem VIP prostoru za politika lahko tudi izzivanje), Katarina Kresal pa najverjetnje uživa v svojih zadnjih dveh pokalih – Političnem obrazu leta in Slovenki leta, zakaj bi ji torej slavo odvzemala smučarka Tina Maze.
Poleg nekaterih poslancev, denimo "trenutno vročega morda bodočega ministra" Matjaža Zanoškarja in večnega Toneta Anderliča, je prišel je tudi predsednik novopečene politične stranke Slovenska unija Vlado Dimovski, ki se ni ločil od mariborske spremljevalke Petre Lesjak Mandl. Pa predsednik državnega sveta Blaž Kavčič in vsepovsod prisotni, od Dražgoš do Maribora, ljubljanski župan Zoran Janković.
Zanimivo, ampak manjkala je tudi ljubljanska poslovno-finančna elita (Staneta Valanta ne štejemo, ker je moral biti tukaj kot predsednik Smučarske zveze Slovenije), zato so znotraj in okoli Vipa zavladali in paradirali predvsem štajerski poslovneži (Romana Pajenk, Aleš Hauc, Toni Balažic, Drago Cotar, Janez Ajlec, Božidar Novak, Stanislav Petek, Tom Begovič, Gregor Jeza, Denis Bolčina … no, skoraj zagotovo smo koga pozabili našteti ...), na čelu s predsednikom uprave Nove kreditne banke Maribor Matjažem Kovačičem, ki se je skoraj ganljivo objemal z Jankovićem. Kar zadeva famozne Yesovce, se je iz Ljubljane pripeljala le predsednica uprave Name Bernarda Trebušak (v noči iz sobote na nedeljo je kondicijsko dobro žurala v klubu Rožmarin), toda razlogi njenega prihoda v Maribor so menda bolj zasebne narave …
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Jure Jurček Cekuta Boško Šrot Igor Lukšič Mojce Grobelnik patrick vlačič Gregor Golobič marko crnkovič Katarina Kresal Tina Maze Matjaža Zanoškarja Toneta Anderliča Vlado Dimovski Petre Lesjak Mandl Blaž Kavčič zoran janković Staneta Valanta Romana Pajenk Aleš Hauc Toni Balažic Drago Cotar Janez Ajlec Božidar Novak Stanislav Petek Tom Begovič Gregor Jeza Denis Bolčina Matjažem Kovačičem Bernarda Trebušak (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

cox

2015-03-19 08:29:19


zmagal je ptičar

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Na Zlati lisici Cekuta in Šrot, Pahorjevih ministrov le za vzorec